• Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European a votat acţionarea în instanţă a Comisiei Europene pentru neglijență în protecția banilor publici.
  • PE suspectează CE că ar fi încheiat un acord secret cu Viktor Orban și închide ochii asupra încălcărilor statului de drept în Ungaria.
  • Anul trecut Comisia a deblocat peste 10 miliarde de euro pentru Ungaria, deși guvernul ungar nu a făcut progrese în restabilirea statului de drept.

Parlamentul European este nemulțumit că Ursula von der Leyen a deblocat fonduri europene pentru Ungaria, în condițiile în care Budapesta nu a respectat condițiile pentru acest lucru.

Ce pot face deputații Parlamentului European în această situație?

Situația este una neobișnuită. Este vorba despre o măsură de anul trecut când Comisia a deblocat peste 10 miliarde de euro pentru Ungaria, deși guvernul ungar nu a făcut progrese în restabilirea statului de drept. Puțin înainte de deblocarea acestor fonduri a fost celebrul caz în care Viktor Orban a părăsit sala pentru ca ceilalți să poată vota.

Care este următorul pas în proceduri?

Următorul pas este joi când eurodeputații se vor întâlni cu Președintele Parlmentului European care va trebui să aprobe această inițiativă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

Citește și