• Draftul PPE cere numirea unui comisar european pentru apărare în locul postului de înalt reprezentant pentru afaceri externe.
  • PPE cere creșterea substanțială a efectivelor poliției de frontieră UE și a Europol pentru a combate traficul de droguri și terorismul.
  • Proiectul ar anula interdicția mașinilor cu combustie internă din 2035, și propune „concepte inovatoare” pentru protecția climei.

Alegerile europarlamentare sunt încă departe, însă pregătirile au început. Partidul Popular European, cel mai mare grup din Parlamentul European, a întocmit un proiect de declarație în care cere o serie de schimbări majore în Uniunea Europeană. Asta, inclusiv în privința folosirii automobilelor.

Ce propune PPE?

PPE pune accentul pe migrație și pe protecția granițelor. PPE ar dori ca efectivele poliției de frontieră de la granițele externe ale Uniunii Europene să fie ridicate de la 10.000 la 30.000. Ar dori ca efectivele Europol să fie mărite de la 650 la 3.000 pentru a combate traficul de droguri și terorismul. Ei fac apel și la crearea unui post de comisar european pentru afaceri externe.

Până în 2035 ar trebui să renunțăm la mașinile cu benzină și motorină. Ce spune proiectul?

Proiectul propune ca această idee să fie eliminată. Vor ca mașinile să rămână, dar în paralel, să fie elaborate anumite concepte inovatoare pentru protecția climei.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Citește și