• Pentagonul trebuie să explice de ce oficialii SUA nu au fost anunțați de spitalizare.
  • Ierarhic, Austin se află chiar sub Joe Biden la vârful lanțului de comandă al armatei SUA.
  • Pentagonul nu a precizat încă pentru ce este tratat Lloyd Austin și când va fi externat.

Pentagonul e sub presiune. Trebuie să explice de ce înalți oficiali ai Administrației Biden, reprezentanți ai Congresului și președintele însuși nu au fost anunțați de spitalizarea secretarului Apărării, Lloyd J. Austin.

Scandal în structurile de apărare ale Statelor Unite

Din punct de vedere ierarhic, Austin se situează chiar sub Joe Biden la vârful lanţului de comandă al armatei SUA, iar îndatoririle sale îi cer să fie disponibil în orice moment pentru a răspunde la orice criză de securitate naţională. Asta înseamnă că el trebuie să fie mereu gata să stabilească comunicaţii securizate cu alţi oficiali în cazul unui atac nuclear, lucru care ar fi fost dificil de făcut de pe un pat de terapie intensivă. Având în vedere că nu a comunicat afecțiunea sa, miza cea mare ar putea fi o eventuală demitere a lui Austin.

Ce spune Pentagonul?  

Pentagonul a explicat că întârzierea în dezvăluirea spitalizării ministrului Apărării a avut drept cauză, cel puţin parţial, faptul că şeful de cabinet al lui Austin era bolnav. Nu au precizat încă pentru ce este tratat Austin, când va fi externat din spital şi dacă şi-a pierdut cunoştinţa sau a fost sub anestezie în ultima săptămână. Avem și reacții din partea Congresului american.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Mai mulţi congresmeni au declarat că problema de comunicare ivită ridică întrebări serioase cu privire la conducerea Pentagonului. Așa că rămâne să vedem când și dacă se vor face demiteri în cadrul structurilor americane de Apărare.

Citește și