• Președintele Biden a vorbit la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.
  • Cei doi lideri au discutat despre situația din Gaza.
  • Pentru prima dată, Biden i-a cerut lui Netanyahu o încetare imediată a focului.


Casa Albă a publicat un comunicat privind discuția telefonică dintre Președintele Biden și premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Cei doi lideri au discutat despre situația din Gaza. Pentru prima dată de la începutul războiului, Biden i-a cerut lui Netanyahu o încetare imediată a focului.

„Președintele Biden a subliniat că atacurile asupra lucrătorilor umanitari și situația umanitară generală sunt inacceptabile. A explicat necesitatea ca Israelul să anunțe și să pună în aplicare o serie de măsuri specifice, concrete și măsurabile pentru a aborda vătămarea civilă, suferința umanitară și siguranța lucrătorilor umanitari. Biden a subliniat că politica SUA în ceea ce privește Gaza va fi determinată de evaluarea acțiunii imediate a Israelului în legătură cu aceste măsuri. A subliniat că un armistițiu imediat este esențial pentru stabilizarea și îmbunătățirea situației umanitare și pentru protejarea civililor nevinovați și l-a îndemnat pe Netanyahu să își împuternicească negociatorii să încheie un acord fără întârziere pentru a aduce acasă ostaticii. Cei doi lideri au discutat și amenințările publice iraniene împotriva Israelului și a poporului israelian. Președintele Biden a subliniat că Statele Unite sprijină puternic Israelul în fața acestor amenințări”, scrie în comunicatul Casei Albe.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și