• Netanyahu, în vârstă de 74 de ani, a fost diagnosticat cu o hernie în timpul unui examen de rutină sâmbătă.
  • Intervenția „s-a încheiat cu succes”, iar Netanyahu este „treaz, vorbește cu familia sa, iar situația sa este perfectă”.
  • Intervenția chirurgicală a însemnat că liderul Israelului a fost temporar în afara acțiunii, în condițiile în care națiunea se află în război cu Hamas în Gaza.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se află într-o stare de sănătate „excelentă” în urma unei intervenții chirurgicale pentru tratarea unei hernii, potrivit unui comunicat publicat de spitalul Hadassah Ein Kerem din Ierusalim.

Intervenția „s-a încheiat cu succes”, iar Netanyahu este „treaz, vorbește cu familia sa, iar situația sa este perfectă”, a declarat Alon Pikarsky, Directorul de chirurgie generală al spitalului, într-o declarație video difuzată la primele ore ale dimineții, scrie CNN.

Netanyahu, în vârstă de 74 de ani, a fost diagnosticat cu o hernie în timpul unui examen de rutină sâmbătă, a precizat anterior biroul său într-un comunicat.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC

Intervenția chirurgicală a însemnat că liderul Israelului a fost temporar în afara acțiunii, în condițiile în care națiunea se află în război cu Hamas în Gaza, în urma atacurilor din 7 octombrie. Vicepremierul israelian și Ministru al Justiției, Yariv Levin, i-a luat locul lui Netanyahu cât timp acesta a fost în incapacitate.

Într-o conferință de presă susținută duminică la Ierusalim înainte de operație, Netanyahu a declarat că este optimist în legătură cu rezultatele procedurii și că se va întoarce la lucru „foarte repede”.

Negocierile pentru a asigura eliberarea ostaticilor israelieni rămași în posesia grupării militante în schimbul unei încetări a focului în conflictul în care au fost uciși peste 32.000 de locuitori din Gaza au ajuns într-un impas săptămâna trecută.

Aceasta este a doua intervenție chirurgicală a lui Netanyahu de când a revenit în funcția de Premier, la sfârșitul anului 2022. Anterior, Netanyahu a avut o hernie în 2013, care a necesitat, de asemenea, o intervenție chirurgicală.

Citește și