• Mii de persoane din India și Pakistan au fost evacuate înainte de ciclonul Biparjoy.
  • Vestul Indiei și Pakistanul nu au mai înregistrat o furtună atât de puternică din 2021.
  • Patru băieţi s-au înecat în marea agitată în largul Mumbai, vestul Indiei, înainte de sosirea ciclonului.

Peste 40.000 de persoane au fost evacuate în India şi Pakistan înainte de sosirea puternicului Biparjoy, care este însoţit de rafale de vânt de peste 150 km/h, au declarat marţi autorităţile din cele două ţări, scrie Fox News.

Biparjoy – nume care înseamnă ,,dezastru” în bengaleză – înainta marţi în Marea Arabiei şi este aşteptat să atingă joi zona de uscat între sudul Pakistanului şi vestul Indiei, potrivit serviciilor de meteorologie.

Peste 22.000 de persoane au fost evacuate în provincia pakistaneză Sindh şi peste 20.000 în statul indian Gujarat, potrivit autorităţilor.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
CE FACI IN WEEKEND LA PARIS?
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI

Patru băieţi s-au înecat în marea agitată în largul Mumbai, vestul Indiei, înainte de sosirea ciclonului.

,,Patru băieţi s-au înecat în largul plajei Juhu luni seara. Până acum am găsit cadavrele a doi dintre ei, iar căutările continuă pentru găsirea celorlalţi doi” , a declarat un oficial al poliţiei din Mumbai.

Ploile abundente şi rafalele de vânt puternice au lovit zonele de coastă ale statului indian Gujarat înainte de sosirea Biparjoy, smulgând copaci din rădăcină şi conducând la prăbuşirea unui zid, care s-au soldat cu moartea a trei persoane în districtele Kutch şi Rajkot, au anunţat autorităţile, precizând că circa 1,6 milioane de locuitori se află în pericol.

Pe coasta Gujarat, pescarilor li s-a cerut să rămână în port, deoarece valurile pot depăşi trei metri înălţime. Garda de Coastă indiană a evacuat luni cei 50 de membri ai echipajului unei nave de prospectare petrolieră care fusese avariată în timpul furtunii.

În Pakistan, între 22.000 şi 23.000 de locuitori din satele de la malul mării au fost evacuaţi, a declarat comisarul adjunct al districtului Badin, Agha Shahnawa. Zeci de mii de persoane au fost cazate în adăposturi temporare amenajate în şcoli.

În 2021, aceeaşi regiune a fost lovită de ciclonul Tauktae, care a provocat moartea a peste 150 de persoane şi a provocat pagube considerabile.

Ciclonul – denumit uragan în Atlanticul de Nord şi taifun în Pacific – reprezintă o ameninţare obişnuită pentru coastele nordice ale Oceanului Indian, unde trăiesc zeci de milioane de persoane.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, aceste fenomene tind să devină mai violente din cauza încălzirii globale.

Citește și

Povestea din spatele lui Silvio Berlusconi. Scandalurile în care a fost implicat și amantele pe care le-a avut

Nouă persoane au fost rănite într-un atac în masă în Colorado. Trei victime sunt într-o stare critică

India, Nigeria și Turcia amenință că vor bloca Twitter dacă nu respectă ordinele de restricționare a conturilor