• Guvernul prim-ministrului Narendra Modi a negat în mod repetat implicarea în cenzură online și a spus marți că afirmațiile lui Dorsey sunt o „minciună totală”.
  • Protestele fermierilor față de reformele agricole au durat timp de un an și au fost printre cele mai mari cu care se confruntă guvernul lui Modi.
  • Twitter a respectat inițial, dar ulterior a restabilit majoritatea conturilor, invocând „justificare insuficientă” pentru a continua suspendările.

India, Nigeria și Turcia au amenințat că vor închide Twitter dacă nu respectă ordinele de restricționare a conturilor, a susținut cofondatorul Jack Dorsey. Dorsey, care a demisionat din funcția de CEO Twitter în 2021, a declarat luni că India a amenințat compania cu închiderea și cu raiduri asupra angajaților dacă nu se conformează cererilor guvernamentale de a elimina postările și de a restricționa conturile care criticau guvernul față de protestele fermierilor în 2020 și 2021, scrie Al Jazeera.

„S-a manifestat în moduri precum: Vom închide Twitter în India, care este o piață foarte mare pentru noi; Vom percheziționa casele angajaților tăi, ceea ce au făcut; și aceasta este India, o țară democratică”, a spus Dorsey într-un interviu.

Guvernul prim-ministrului Narendra Modi a negat în mod repetat implicarea în cenzură online și a spus marți că afirmațiile lui Dorsey sunt o „minciună totală”.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

„Nimeni nu a mers la închisoare și nici Twitter nu a fost închis. Regimul de Twitter al lui Dorsey a avut o problemă în a accepta suveranitatea legii indiene”, a declarat Rajeev Chandrasekhar, ministrul junior pentru tehnologia informației, într-o postare pe Twitter.

Protestele fermierilor față de reformele agricole au durat timp de un an și au fost printre cele mai mari cu care se confruntă guvernul lui Modi și partidul său naționalist hindus Bharatiya Janata (BJP). Fermierii au încheiat protestele la sfârșitul anului 2021, după ce au câștigat concesii.

„India este o țară care a primit multe cereri de la noi în legătură cu protestul fermierilor, în jurul unor jurnaliști care au criticat guvernul”, a spus Dorsey. În timpul protestelor, guvernul indian a căutat o „blocare de urgență” a hashtag-ului „provocator” de pe Twitter „#ModiPlanningFarmerGenocide” și a zeci de conturi.

Twitter a respectat inițial, dar ulterior a restabilit majoritatea conturilor, invocând „justificare insuficientă” pentru a continua suspendările. În săptămânile următoare, poliția indiană a vizitat un birou Twitter ca parte a unei alte anchete legate de etichetarea unor postări ale partidului de guvernare ca fiind manipulate. Twitter la acea vreme a spus că este îngrijorat de siguranța personalului.
Dorsey, în interviul său, a spus că multe cereri de eliminare a conținutului în timpul protestelor fermierilor au fost „în jurul unor jurnaliști care criticau guvernul”.

Citește și: