• Macron și-a anunțat planul în 50 de puncte pentru oprirea folosirii combustibililor fosili.
  • El a spus că guvernul va aloca o sumă adițională de 10 miliarde euro pentru acest program.
  • Macron a mai spus că planul are ca scop să amelioreze efectele crizei climatice.

După ce a făcut din urgența climatică o prioritate a celui de-al doilea mandat, președintele Frantei, Emmanuel Macron, a prezentat aseară măsurile de „planificare ecologică” ale guvernului. Un buget suplimentar de 7 miliarde de euro a fost alocat tranziției ecologice, scrie RFI.

Emmanuel Macron a explicat în principal cum intenționează să distribuie cele 7 miliarde de euro suplimentare promise pentru tranziția ecologică pentru a atinge obiectivul de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de sera până în 2030.

Emmanuel Macron vrea să „construiască o ecologie în stil francez” care să răspundă mai multor provocări precum schimbările climatice și „prăbușirea biodiversității”. Președintele a spus că, în ultimii cinci ani, Franța și-a redus emisiile de CO2 de două ori mai repede decât înainte iar obiectivul sau este reducerea emisiilor cu 5%/an.

Recomandări

CRĂCIUNUL ESTE DESPRE PACE
APUNE ERA TIKTOK?
SCHIMBĂRI LA HYUNDAI
FDA APROBĂ ZEPBOUND
CE E NATO FĂRĂ SUA?
FILIPINE IA TYPHON

Macron: Fără energie nucleară nu există o strategie posibilă


Ultimele două centrale pe cărbune vor fi închise până în 2027 și, „pentru a facilita ieșirea din combustibilii fosili, trebuie să dezvoltăm masiv hidrogenul”, a comentat președintele.13 proiecte de RER metropolitan sunt în dezvoltare – este metroul de suprafață care leagă Parisul de regiunea să.

Cum era de așteptat, președintele a anunțat susținerea dezvoltării industriei de mașini electrice – obiectivul este de cel puțin un million de mașini electrice până în 2027 Emmanuel Macron a revenit și la instalarea unei fabrici de baterii în Dunkerque și Douai.

Un proiect de lege pentru industria verde va fi prezentat în octombrie, iar guvernul vrea să „tripleze producția de pompe de căldură care să înlocuiască cazanele cu gaz până în 2027”, pentru a atinge un milion de pompe de căldură în următorii 5 ani.

Energia nucleară este chiar vârf de lance al tranziției ecologice. Emmanuel Macron a spus chiar că fără energia nucleară „nu există o strategie posibilă” de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Ecologiștii, ridica însă problema deșeurilor nucleare cu o durată de viață foarte lungă.

Citește și: