• PNL ar dori comasarea alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidențiale.
  • Conform unor surse, Marcel Ciolacu nu ar fi de acord cu o comasare a alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare.
  • Președintele nou ales va aștepta aproximativ 3 luni pentru a-și prelua mandatul. Mandatul lui Klaus Iohannis expiră în luna decembrie.

Azi are loc prima ședință a Coaliției din 2024. Pe ordinea de zi? Comasarea alegerilor. Anul acesta va fi costisitor și obositor pentru electorat. Ai 4 rânduri de alegeri – 5, dacă punem și al doilea tur de la prezidențiale.

PNL ar dori comasarea alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidențiale. În scenariul dorit de PNL, alegerile ar urma să aibă loc la finalul lunii septembrie, iar al doilea tur al prezidențialelor în luna octombrie. Președintele nou ales va aștepta aproximativ 3 luni pentru a-și prelua mandatul. Mandatul lui Klaus Iohannis expiră în luna decembrie.

Alegerile prezidențiale ar urma să aibă loc la finalul lunii noiembrie, peste o săptămână alegerile parlamentare și apoi al doilea tur al prezidențialelor. Asta ar presupune 3 săptămâni consecutive de alegeri și un tur de forță cum n-a mai existat în România. Conform unor surse, Marcel Ciolacu nu ar fi de acord cu o comasare a alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare, de aceea a propus varianta cu 3 săptămâni consecutive de alegeri.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și