• Autoritățile canadiene investighează moartea celor cinci persoane ucise în urma imploziei submersibilului Titan.
  • Circumstanțele în care au avut loc decesele celor cinci persoane sunt investigate.
  • Mai mulți experți în inginerie și-au exprimat în mod serios îngrijorările cu privire la siguranța submersibilului.

Autoritățile canadiene investighează moartea celor cinci persoane ucise în urma imploziei submersibilului Titan, scrie Sky News.

Supraveghetorul Kent Osmond, de la Poliția Regală Montată din Canada, a confirmat sâmbătă că circumstanțele în care au avut loc decesele celor cinci persoane sunt investigate.

Resturi ale submersibilului au fost descoperite joi pe fundul oceanului, la doar 400 de metri de epava Titanicului. Paza de coastă americană a numit incidentul o „implozie catastrofală”, care i-ar fi ucis pe toți cei aflați la bord.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

O serie de experți în inginerie și-au exprimat în mod serios îngrijorările cu privire la siguranța submarinului, chiar în fața directorului companiei OceanGate. Cu toate acestea, se spune că Stockton Rush, care a murit și el în incident, ar fi ignorat aceste „semnale de alarmă”.

Multe dintre acestea se concentrau pe fibra de carbon folosită pentru corpul navei și pe faptul că submersibilul nu fusese omologat ca fiind sigur de către agenții externe.

Trei cetățeni britanici și un expert francez în Titanic au murit alături de Rush după ce au plătit 250.000 de mii de euro pentru a vedea celebra epavă a Titanicului, scufudată în 1912. Submersibilul Titan a pierdut contactul la mai puțin de două ore după ce a coborât în adâncurile Atlanticului de Nord, duminica trecută.

Citește și