• Poliția olandeză a arestat un fals „Boris Johnson” pentru suspiciune de conducere sub influența alcoolului.
  • Permisul de conducere al unui ucrainean avea poza fostului premier britanic și data de naștere corectă, dar polițiștii nu s-au lăsat păcăliți.
  • Permisul fals ar fi fost emis în 2019 și era valabil până la sfârșitul anului 3000.

Poliția olandeză a arestat un fals „Boris Johnson” pentru suspiciune de conducere sub influența alcoolului
Permisul de conducere al unui ucrainean avea poza fostului premier britanic și data de naștere corectă, dar polițiștii nu s-au lăsat păcăliți, scrie The Guardian.

Poliția olandeză care a arestat un bărbat în legătură cu un incident de conducere sub influența alcoolului a fost surprinsă să constate că numele de pe permisul de conducere era Boris Johnson. Permisul fals al șoferului ucrainean, cu poza fostului premier britanic și cu data de naștere corectă, ar fi fost emis în 2019 și valabil până la sfârșitul anului 3000.

Un purtător de cuvânt al poliției, Thijs Damstra, a declarat că ofițerii au investigat un incident la scurt timp după miezul nopții de duminică, când o mașină s-a izbit de un stâlp în apropierea podului Emma din orașul Groningen, în nordul țării. Mașina a fost abandonată, dar poliția a fost informată ulterior că șoferul se afla pe pod.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Persoana nu a putut să se identifice și a refuzat să efectueze un test de alcoolemie”, a declarat luni Damstra. Bărbatul în vârstă de 35 de ani, din orășelul Zuidhorn, la vest de Groningen, a fost arestat, iar poliția a percheziționat mașina. „În interior, poliția a găsit un permis de conducere fals aparținând lui Boris Johnson”, a precizat Damstra. Poliția din Groningen a precizat pe contul său de Instagram: „Din nefericire pentru această persoană, nu ne-am lăsat păcăliți de falsul său”.

Poliția nu a putut spune unde a fost fabricat documentul fals, dar Kysia Hekster, fost corespondent în Rusia pentru postul public de televiziune NOS, a declarat într-un tweet publicat de NOS că permisele de conducere false pot fi cumpărate cu ușurință în magazinele de turism din Ucraina.

Damstra a adăugat: „Din câte știu eu, adevăratul domn Boris Johnson nu se afla în Olanda la momentul respectiv”.

Citește și