• Un raport din 2019 a sugerat o medie de 1,7 crocodili adulți care trăiesc în fiecare kilometru de râu cercetat.
  • Kevin Darmody a fost văzut ultima dată sâmbătă la Kennedy’s Bend.
  • După două zile de căutări în zonă, poliția a eutanasiat doi crocodili mari.

Rămășițele unui bărbat australian care a dispărut în timp ce pescuia cu prietenii au fost găsite în interiorul unui crocodil, anunță BBC. Kevin Darmody a fost văzut ultima dată sâmbătă la Kennedy’s Bend – un habitat bine cunoscut al crocodililor de apă sărată într-o zonă îndepărtată din nordul Queensland.

După două zile de căutări în zonă, poliția a eutanasiat doi crocodili mari și a găsit părți de corp uman. Rămășițele nu au fost încă identificate, dar poliția a declarat că a fost un final tragic” al căutării persoanei de 65 de ani.

Darmody era un pescar experimentat și un membru bine cunoscut al comunității din Cape York. Cei doi crocodili, care măsurau 4,1 m și 2,8 m în lungime, au fost împușcați luni la aproximativ 1,5 km de locul în care a fost văzut ultima dată.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Rămășițele umane au fost găsite doar în interiorul uneia dintre reptile, dar ofițerii de protecție a vieții sălbatice cred că ambele au fost implicate în incident. Pescarii care se aflau cu Darmody în acel moment nu au văzut atacul, dar au declarat că l-au auzit țipând, urmat de un strop puternic.

Am coborât în fugă… dar nu era niciun semn de el, doar chiloții pe mal și nimic altceva”, a declarat prietenul său John Peiti pentru Cape York Weekly. Crocodilii sunt comuni în nordul tropical al Australiei, dar atacurile sunt rare. Moartea domnului Darmody este doar al 13-lea atac mortal în Queensland de când au început înregistrările în 1985.

În 2017, s-a crezut că o femeie în vârstă care a dispărut în Port Douglas a fost ucisă de un crocodil. Cu un an înainte, o femeie a fost atacată și ucisă de un crocodil în Parcul Național Daintree. De la interzicerea vânătorii în 1974, populația de crocodili din Queensland și-a revenit de la un minim de aproximativ 5.000 de animale la aproximativ 30.000 în prezent. Un raport din 2019 a sugerat o medie de 1,7 crocodili adulți care trăiesc în fiecare kilometru de râu cercetat.

Citește și