• Un român a fost salvat de o echipă de francezi, după ce a fost rănit pe frontul din Ucraina.
  • Bărbatul este membru în Legiunea Voluntarilor Internaționali.
  • Românul nu a putut fi evacuat la timp și a așteptat salvarea la -8°C.

Un român, membru în Legiunea Voluntarilor Internaționali, a fost salvat de francezi după ce a suferit răni grave în timpul unei misiuni pe frontul din Ucraina, în Bahmut.

O imagine cu românul ținând o hârtie pe care scrie, în franceză, „Mulțumesc Xavier și comunității tale” a fost publicată pe X de Xavier Tytelman, fost pilot militar.

Cu o seară în urmă, Xavier posta pe X update-uri cu privire la starea lui „Dracula”: „Zona este accesibilă doar pe jos și nu se poate deplasa singur. Terenul foarte denivelat interzice accesul unui 4×4; doar o echipă de salvare, cu targă, l-ar putea evacua. Dracula trebuie să aștepte salvarea la -8°C, în timp ce starea sa se înrăutățește”.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
MANDATUL LUI ZELENSKI EXPIRĂ
MOARTEA LUI RAISI STÂRNEȘTE REACȚII DIVERSE

Au avut loc mai multe încercări de evacuare, dar progresul lent pe jos a dat rușilor timp să pregătească baraje de artilerie, împiedicând salvatorii să acceseze locul și provocând răni suplimentare. Să facem ceea ce este necesar pentru a-l salva pe „Dracula”, pentru a preveni bombardarea civililor și a-i permite Ucrainei să câștige. Ucraina este primul domino dintr-o serie lungă. Dacă Ucraina cade, deschidem cutia Pandorei pentru toate țările dictatoriale și imperialiste”, a scris Xavier pe X.

Xavier a făcut apel la comunitatea de pe X pentru donații, în momentul în care un medic de luptă francez a ajuns la fața locului și a găsit un vehicul uzat scos la vânzare, dar ideal pentru a-l transporta pe „Dracula”. Comunitatea lui Xavier a fost receptivă, donațiile salvându-i viața românului.

Citește și