„Premierul” Călin Georgescu, apărat de liderii AUR după elogiile aduse lui Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu

  • Călin Georgescu este propunerea partidului AUR pentru funcția de premier al României.
  • Într-o înregistrare video, pe Facebook, Georgescu a susținut că Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu sunt eroi prin care „a trăit istoria națională”.

Deși este mai puțin cunoscut pe scena mare a politicii românești, Călin Georgescu a intrat în lumina reflectoarelor după ce a fost nominalizat pentru funcția de prim-ministru din partea formațiunii AUR. În urmă cu câteva zile, Călin Georgescu a realizat o înregistrare video pe Facebook, în care acesta a afirmat că Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu sunt eroi prin care „a trăit istoria națională”, și nu „lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”.

„Cel care luptă pentru Dumnezeu și neam nu va fi învins niciodată. Neamul românesc, niciodată, nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Ștefan cel Mare, prin Mihai Viteazul, prin Horia, prin Avram Iancu, prin Cuza, prin Kogălniceanu, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin Mareșalul Ion Antonescu și mulți, mulți alți eroi, prin ei a trăit istoria națională, prin ei vorbește și a vorbit istoria națională și nu prin lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”, susține Călin Georgescu. (min.1.31)

Reacțiile lui Simion și Târziu, la „Marius Tucă Show”

George Simion și Claudiu Târziu, co-președinți ai AUR, au comentat gestul lui Călin Georgescu, vizavi de simpatiile sale legionare, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”. Nicinul dintre liderii AUR nu l-au contrazis pe Georgescu.

George Simion: Ce pot să-i fac domnului Călin Georgescu, nu este membru AUR.

Marius Tucă: Am înțeles că este propunerea voastră de prim-ministru.

George Simion: Dintre toate variantele din acest moment, noi am zis de-a lungul timpului că e un profil foarte bun, a lucrat la ONU.
Marius Tucă: Dar în momentul în care spune că e Corneliu Zelea Codreanu…

George Simion: Să-i întrebe pe cei de la ONU.

Marius Tucă: El e propunerea AUR de prim-ministru, nu e propunerea ONU… Deci mai e sau nu propunerea de prim-ministru, că în acel moment veți avea definitiv ștampila de legionari și fasciști.

Claudiu Târziu: Să ne înțelegem. În particular putem să avem orice fel de opinie. Că ne place muzica rock sau nu, mie îmi place muzica rock, am și prieteni care cântă rock și în corurile bisericilor. În privat poate să aibă oricine orice fel de opiinie. Acest stimat domn, patriot, creștin, Călin Georgescu este o persoană particulară deocamdată, e în afara AUR, nu e membru, nu deține funcții. Noi l-am propus pentru că a fost singurul specialist care a articulat o viziune pentru România. Ne-a plăcut acea viziune, am îmbrățișat-o și am pus-o în programul nostru electoral. Și am zis dacă omul ăsta a gândit așa va fi bun să-l susținem.

Marius Tucă: În momentul în care spuneți Călin Georgescu este propunerea de prim ministru, ștampila de legionar, fascist s-a lipit.

Claudiu Târziu: Dacă noi vom încerca să facem o politică în conformitate cu corectitudinea politică și cu exigențele ei, știm că acesta este un mare flagel la modă, nu vom ajunge prea departe. Oamenii nu ne-au votat că suntem la fel cu ceilalți politicieni, ci că suntem în răspăr cu sistemul acesta care fiind corect politic nu s-a abținut de la a jefui țara asta 31 de ani, de la a face multe porcării și a aduce România în situația în care ne găsim astăzi. Nu de asta am ajuns aici pentru că au condus legionarii. Nu, pentru că au condus niște băieți care se dau foarte democrați.