• Declarațiile lui Imran Khan au dus la o revoltă pe rețelele sociale, liderii opoziției și jurnaliștii criticându-l
  • Datele oficiale publicate de Pakistan arată că cel puțin 11 cazuri de viol sunt raportate în țară, la fiecare 24 de ore
  • Rata de condamnare a violatorilor din Pakistan este de 0,3%

Prim-ministrul pakistanez Imran Khan a atras critici intense după ce a spus din nou că modul în care se îmbracă femeile este de vină pentru creșterea cazurilor de agresiune sexuală în țară, scrie India Today.

Într-un interviu, Imran Khan a spus: „Dacă o femeie poartă foarte puține haine va avea un impact asupra bărbaților, cu excepția cazului în care aceștia sunt roboți. Este doar bun-simț”.

Declarațiile lui Imran Khan au dus la o revoltă pe rețelele sociale, liderii opoziției și jurnaliștii criticându-l.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Dezamăgitor și sincer dezgustător să-l văd pe premierul Imran Khan aruncând din nou vina asupra victimelor cu privire la motivele violurilor din Pakistan”, a scris pe Twitter Reema Omer, consilier juridic, Asia de Sud, din cadrul Comisiei internaționale a juriștilor.

Remarcile lui Imran Khan vin la câteva luni după ce politicianul a spus că vulgaritatea este de vină pentru creșterea cazurilor de agresiune sexuală în Pakistan.

În urma comentariilor sale din aprilie, sute de oameni au semnat o petiție prin care îi cereau lui Khan să-și ceară public scuze.

Datele oficiale publicate de Pakistan arată că cel puțin 11 cazuri de viol sunt raportate în țară, la fiecare 24 de ore. Până la 22.000 de astfel de cazuri au fost raportate poliției în ultimii șase ani. Cu toate acestea, rata de condamnare a violatorilor din Pakistan este de 0,3%.

În decembrie anul trecut, președintele pakistanez Arif Alvi a aprobat Ordonanța anti-viol 2020 pentru înființarea de instanțe speciale pentru judecarea cazurilor de abuz sexual asupra femeilor și copiilor. Legislația prevede finalizarea procedurilor judiciare în astfel de cazuri în termen de patru luni.