Premierul Japoniei şi-a demis propriul fiu din postul de secretar, după o petrecere scandaloasă

FOTO - Twitter via Japan Times
  • Fumio Kishida a declarat luni că îşi demite fiul din funcţia de secretar din cauza ,,comportamentului inadecvat” pe care l-a avut la reşedinţa oficială.
  • Demisia vine după ce o revistă a publicat fotografii cu Shotaro Kishida care aparent pretindea că ține o conferință de presă la reședința oficială.
  • Kishida a declarat că Shotaro va demisiona din funcția de secretar al său începând de joi, spunând că schimbarea se datorează unui ,,comportament inadecvat. „

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat luni că îşi demite fiul din funcţia de secretar din cauza ,,comportamentului inadecvat” pe care l-a avut la reşedinţa oficială, scrie Reuters.

Decizia vine după ce o revistă a relatat săptămâna trecută că Shotaro Kishida şi-a invitat prietenii la reşedinţa oficială a şefului guvernului pentru o petrecere, anul trecut, şi au făcut fotografii în care unii mimau o conferinţă de presă, iar un oaspete apare întins pe o scară acoperită cu un covor roşu.

,,Comportamentul său de anul trecut în arena publică a fost nepotrivit pentru un secretar politic şi am decis să îl înlocuim” , a declarat Fumio Kishida, adăugând că demisia va avea loc la 1 iunie.

Fumio Kishida l-a mustrat pe fiul său în vârstă de 32 de ani, dar criticile opoziţiei s-au înmulţit, cerând demisia acestuia.

Premierul fusese deja criticat pentru comportamentul fiului său, care a folosit maşini oficiale în călătoriile din Europa pentru a cumpăra suveniruri pentru miniştri.

Kishida a pierdut patru miniştri în trei luni din cauza unor acuzaţii de nereguli financiare sau de legături cu controversata sectă Moon, cunoscută şi sub numele de Biserica Unificării.

Potrivit Japan Times, Fumio Kishida, care s-a confruntat cu acuzaţii de nepotism după numirea lui Shotaro, în octombrie anul trecut, nu este primul prim-ministru care şi-a numit fiul în funcţia de secretar politic – cel mai recent exemplu fiind Yasuo Fukuda, care l-a ales pe fiul său Tatsuo când a fost prim-ministru între 2007 şi 2008.

Mulţi observatori au interpretat numirea lui Shotaro Kishida ca fiind o alegere politică, considerându-se că Fumio Kishida încearcă să-şi ajute fiul să dobândească experienţă politică cu scopul final de a-l face succesorul său în parlament.

Citește și

Primii lideri care l-au felicitat pe Erdogan pentru realegerea ca președinte, înainte de rezultatele oficiale: „Victoria a fost un rezultat firesc”

VIDEO. China vrea să cucerească cerul cu C919, primul avion de „design național” care a făcut zborul inaugural

Regele Charles al III-lea îi aduce un omagiu Tinei Turner în cel mai emoționant mod la Palatul Buckingham