• Legendara cântăreață Tina Turner a murit miercuri.
  • Regele Charles al III-lea a omagiat-o pe regretata Tina Turner printr-un spectacol de excepție.
  • Vineri ,26 mai, regele a dat permisiunea Gărzilor galeze să interpreteze cântecul ei din 1989 „The Best”.

Regele Charles al III-lea a omagiat-o pe regretata Tina Turner printr-un spectacol de excepție oferit de Band of the Welsh Guards. Legendara regină a rock’n’roll-ului a murit miercuri, 24 mai, la vârsta de 83 de ani „după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția”, se arată într-un comunicat al reprezentantului ei, scrie INDEPENDENT.

Vineri, 26 mai, regele a dat permisiunea Gărzilor galeze să interpreteze cântecul ei din 1989 „The Best” în timpul schimbării gărzii în incinta Palatului Buckingham. Un clip distribuit de Forces News prin intermediul Twitter a arătat grupul, căruia i s-a alăturat Primul Batalion al Corpului de Tobe al Gărzilor Galeze, interpretând melodia în soare în fața unor spectatori încântați.

Regele și Tina s-au întâlnit pentru prima dată în 1986, când ea a susținut un spectacol la Prince’s Trust All-Star Rock Concert pe stadionul Wembley din Londra.

Pentru Prințu William, „The Best” înseamnă amintirea Prințesei Diana

Cântecul interpretat de Gărzile galeze este, de asemenea, aproape de inima Prințului de Wales, deoarece îi amintește de mama sa, regretata Prințesă Diana. În decembrie 2021, Prințul William a vorbit despre ce a însemnat pentru el muzica cântăreței în timpul unui episod al experienței audio Apple Time to Walk. El a spus că Diana le cânta „The Best” lui și Prințului Harry în mașină, atunci când îi ducea la școală.

„Unul dintre cântecele pe care mi le amintesc masiv și care mi-a rămas în minte în tot acest timp, până în ziua de azi, care îmi place destul de mult în secret, este «The Best» al Tinei Turner, pentru că stând pe bancheta din spate, cântând, se simțea ca un adevărat moment de familie”, și-a amintit prințul. „Iar mama mea conducea, cântând cu voce tare. Când o ascult acum, mă duce cu gândul la acele plimbări cu mașina și îmi aduce multe amintiri cu mama mea.”

Odată cu Tina Turner lumea pierde o legendă

În declarația împărtășită de reprezentantul cântăreței „What’s Love Got To Do With It” se spune: „Nu am mai auzit nimic despre această melodie. Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat… Cu muzica și vitalitatea ei inepuizabilă, Tina Turner a încântat milioane de fani și a inspirat mulți artiști din generațiile următoare.”

A fost confirmat faptul că Tina a murit din cauze naturale. Ea a fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 și a primit un transplant de rinichi, donat de soțul ei, Erwin Bach, în 2017.

Citește și