• Un incendiu a izbucnit aseară la Centrul de Recuperare pentru Copii la Spitalul Robănescu.
  • După o pană de curent, transformatorul a explodat în apropierea unei țevi de gaz.
  • Toți cei 79 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri la Centrul de Recuperare pentru Copii de la Spitalul Robănescu din București. Un transformator a explodat, iar 79 de copii și 21 de părinți au fost evacuați și transferați la Spitalul „Marie Curie”. Incendiul a fost stins în jurul orei 23:30. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Premierul Marcel Ciolacu promite investiții de 5 miliarde de euro în sistemul de sănătate, după incendiul de la Spitalul Nicolae Robănescu. Șeful executivului a mers în această dimineață la spitalul Marie Curie unde au fost transferați azi-noapte peste 100 de copii și părinții lor.

Ciolacu spune că transformatorul care a luat foc era în garanţie, nou, şi aşteaptă ancheta în acest caz. Tot premierul a anunțat că avem 49 de proiecte finanțate prin PNRR pentru modernizarea spitalelor din România.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.

75 de copii au rămas internați la Spitalul Marie Curie, iar 11 au fost luați acasă de către părinți. Acum jumătate din Centrul de recuperare Nicolae Robănescu are energie electrică, fiind alimentat printr-un generator. Copiii vor fi transferați înapoi în spital după ce se va rezolva problema alimentării cu energie. După incendiul de aseară, ministerul Sănătății anunță o anchetă.

Citește și