• „Rusia a trimis luptători din grupul paramilitar rus Wagner în Belarus, cu scopul de a destabiliza flancul estic al NATO”, spune premierul Poloniei.
  • Guvernul de la Varşovia a suplimentat, în ultimele săptămâni, prezenţa forţelor de securitate la frontiera cu Belarus.
  • Miercuri, Polonia a protestat față de presupusa incursiune a unor elicoptere belaruse în spațiul aerian polonez. Belarusul neagă aceste acuzații.

„Rusia a trimis luptători din Grupul paramilitar rus Wagner în Belarus, cu scopul de a destabiliza flancul estic al NATO”, spune premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki. Premierul a subliniat că autoritățile poloneze au contracarat diverse „atacuri hibride” în ultimii ani.

În cadrul unei întâlniri cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, în zona Suwalki apropiată de frontiera cu Belarus, Morawiecki a spus că Grupul Wagner ar putea să comită „acte de sabotaj”. „Astăzi, încercăm să reconfigurăm prezenţa de-a lungul frontierelor, prin suplimentarea forţelor militare”, a subliniat premierul Poloniei.

Guvernul de la Varşovia a suplimentat, în ultimele săptămâni, prezenţa forţelor de securitate la frontiera cu Belarus, de teama acţiunilor Grupului Wagner, care a transferat între 3.000 şi 10.000 de membri în această ţară şi efectuează antrenamente cu trupele belaruse, scrie Mediafax.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Miercuri, Polonia a protestat față de presupusa incursiune a unor elicoptere belaruse în spațiul aerian polonez. Belarusul neagă aceste acuzații.

Citește și: