• Armata taiwaneză doboară prima dronă civilă neidentificată în spațiul său aerian, în timp ce continuă săptămânile de tensiuni cu China.
  • 450 de incursiuni ale avioanelor militare chineze în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului au avut loc până acum în acest an.
  • Taiwanul a declarat că a avertizat dronele care survolau trei dintre insulele pe care le ocupă în largul coastelor orașului portuar chinez Xiamen.

Decizia Taiwanului de a doborî o dronă din largul coastelor chineze care a survolat o insulă controlată de Taiwan a fost cea mai potrivită măsură de luat după avertismente repetate, a declarat premierul taiwanez Su Tseng-chang.

Joi, armata taiwaneză a doborât prima dronă civilă neidentificată care a intrat în spațiul său aerian în apropierea insulelor periferice Kinmen, care se află lângă orașul chinez Xiamen. Drona a fost doborâtă după ce a intrat în spațiul aerian restricționat în apropierea micuței insulițe Shiyu (Lion) și s-a prăbușit în mare, potrivit armatei taiwaneze.

Vorbind cu reporterii vineri, Su a declarat că Taiwanul a emis în mod repetat avertismente și le-a cerut să nu încalce pragul nostru. Ei au ignorat în mod repetat avertismentele noastre de a pleca și nu am avut de ales decât să ne exercităm autoapărarea și să tragem. Aceasta este cea mai potrivită reacție după rețineri și avertismente repetate.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
FICO SCAPĂ DE PERICOL
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
A.I.-UL AJUTĂ LA FERTILIZAREA IN VITRO

China ar trebui să dea dovadă de reținere, a adăugat Su. Nu vom provoca niciodată și vom face cel mai potrivit lucru pentru a ne proteja pământul și poporul nostru, a spus el. Comandamentul de apărare din Kinmen a declarat că au fost trase rachete de semnalizare și focuri de avertisment, dar drona și-a menținut poziția și a fost doborâtă joi, imediat după prânz.

Comandamentul a descris drona ca fiind pentru uz civil, dar nu a precizat dacă a fost recuperată sau ce armă a fost folosită pentru a o doborî. Cu o zi înainte, Taiwanul a declarat că a avertizat dronele care survolau trei dintre insulele pe care le ocupă în largul coastelor orașului portuar chinez Xiamen. 450 de incursiuni ale avioanelor militare chineze în zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului au avut loc până acum în acest an, potrivit armatei taiwaneze.

Tensiunea dintre Taipei și Beijing a crescut de la controversata vizită de luna trecută a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwanul autoguvernat, la care China a răspuns cu mai mult de o săptămână de exerciții militare cu focuri reale în apele din jurul insulei.