• Mass-media de stat rusă solicită ca Trump – sau „Trumpusha” – să primească azil în țara lor când va părăsi Casa Albă.
  • Trump și afacerile sale se confruntă cu investigații ale procurorilor din New York și Washington, DC.
  • Rușii sunt dispuși să îi ofere nu doar azil politic, ci și posibilitatea „să construiască faimosul său oraș Trump undeva în Noua noastră Moscova”.

Mass-media de stat rusă îl cheamă pe președintele Donald Trump să caute azil la Moscova pentru a evita posibilele urmăriri penale în SUA când va părăsi mandatul, a relatat The Daily Beast, citat de Business Insider.
Trump și afacerile sale se confruntă cu investigații ale procurorilor din New York și Washington, DC, iar el și-a exprimat îngrijorarea cu privire la acuzare.

Olga Skabeeva, gazdă a rețelei de stat Rusia-1, a declarat că azilul ar putea rezolva problemele lui Trump.
Igor Korotchenko, membru al consiliului public al Ministerului Apărării, a adăugat: „Dar să nu ajungă pur și simplu la Rostov sau în altă parte, ci să-și transfere capitala aici și, în cele din urmă, să construiască faimosul său oraș Trump undeva în Noua noastră Moscova”.
Dmitry Kiselyov, unul dintre cele mai proeminente gazde de televiziune din Rusia, afiliate Kremlinului, a declarat că singurul mod în care Trump s-ar putea salva este prin iertare.

Presa de stat rusească sugerează ca președintele Donald Trump să solicite azil în țara lor pentru a evita urmărirea penală atunci când părăsește Casa Albă, a informat The Daily Beast miercuri.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Olga Skabeeva, care găzduiește emisiunea „60 de minute” pe rețeaua de stat Rusia-1, a declarat, la 3 decembrie, că situația lui Trump este „foarte gravă” și că ar trebui să ia în considerare azilul în Rusia.

Igor Korotchenko, un expert militar rus care face parte din consiliul public al Ministerului Apărării, a declarat în aceeași emisiune că „Rusia poate oferi azil politicii fostului președinte al SUA, Donald Trump”, potrivit The Daily Beast.

Trump este popular în Rusia și este adesea menționat de mass-media de stat drept „Donald nostru”, „Trumpusha” și „tovarășul Trump”, potrivit The Daily Beast.

În acest scop, mai multe mijloace de presă de stat importante au empatizat cu situația președintelui și chiar au învinuit democrații pentru asta.

Agenția de știri de stat, RIA Novosti, a declarat, pe 5 decembrie, că procese iminente sunt modalitatea Partidului Democrat de a „scuipa pe Trump la ieșire”.

Se pare că președintele are în vedere să recurgă la grațiere. Și la sfârșitul lunii trecute, el a redistribuit o postare a unui aliat republican, care îl chema să se ierte pe sine, deși ar fi o mișcare riscantă care nu l-ar proteja pe deplin de urmărirea penală.

Nu este pe deplin clar dacă mass-media rusă este serioasă în ceea ce privește apelurile sale pentru ca Donald Trump să caute azil în Rusia, dar The Daily Beast a descris magazinele drept „un barometru de încredere al stării de spirit de la Kremlin”.

Unii membri ai presei de stat din Rusia au lansat ideea de a-i oferi lui Trump o nouă casă, încă din 2019.

„Ar trebui să pregătim un alt apartament în Rostov?” Vladimir Soloviev, o gazdă proeminentă la Rusia-1, a întrebat într-un episod din decembrie 2019 al emisiunii sale, făcând aluzie la readucerea de către Rusia a liderului ucrainean Viktor Ianukovici, potrivit The Daily Beast.

Donald Trump și-a exprimat îngrijorarea cu privire la punerea sa sub acuzare la New York după ce a părăsit funcția.

Deși Joe Biden a câștigat alegerile din SUA, Kremlinul a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu îl va felicita până nu vor fi soluționate toate provocările legale ale rezultatului alegerilor.

Toate procesele intentate de campania Trump și aliații săi care încearcă să anuleze numărul de voturi în mai multe state au eșuat.

Edward Snowden, denunțătorul american care a divulgat informații despre operațiunile Agenției Naționale de Securitate, a primit azil politic în Rusia în 2013. El a spus luna trecută că a solicitat cetățenia rusă.