• Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a demisionat luni.
  • Schimbarea premierului vine după un an marcat de crize politice declanșate de reformele contestate ale sistemului de pensii și ale legilor privind imigrația.
  • Macron nu a numit imediat succesorul ei.

Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a demisionat luni, în timp ce președintele Emmanuel Macron încearcă să dea un nou impuls celui de-al doilea mandat al său, înaintea alegerilor pentru Parlamentul European și a Jocurilor Olimpice de la Paris din această vară, scrie Reuters.

Macron nu a numit imediat succesorul ei.

Schimbarea premierului vine după un an marcat de crize politice declanșate de reformele contestate ale sistemului de pensii și ale legilor privind imigrația.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

De asemenea, aceasta are loc cu doar cinci luni înainte de alegerile pentru Parlamentul European, unde se așteaptă ca euroscepticii să obțină câștiguri record, într-un moment de nemulțumire publică generalizată din cauza creșterii costurilor de trai și a eșecului guvernelor europene de a reduce fluxurile de migrație.

În Franța, sondajele de opinie arată că partidul lui Macron se află în urma partidului liderului de extremă-dreapta Marine Le Pen cu aproximativ opt până la zece puncte înainte de votul din iunie.

Citește și