• Drumul, denumit inițial Transalpina de Apuseni, va purta numele de Transapuseana, autoritățile județene făcând demersuri pentru ca denumirea să devină marcă protejată.
  • Primul tronson din drumul judeţean (DJ) 107I are o lungime de 43 de kilometri.
  • Pe lotul 2 al acestui drum se lucrează la 7 poduri din 13.

Primul tronson din drumul judeţean 107I din judeţul Alba, care traversează Munţii Apuseni, este aproape finalizat şi va fi recepţionat în 15 decembrie.

Drumul, denumit iniţial Transalpina de Apuseni, va purta numele de Transapuseana, autorităţile judeţene făcând demersuri pentru ca denumirea să devină marcă protejată. Primul tronson din drumul judeţean (DJ) 107I, cu o lungime de 43 de kilometri, pe ruta Aiud – Bucium este aproape finalizat şi va fi recepţionat pe 15 decembrie.

Cunoscut iniţial ca „Transalpina de Apuseni”, drumul va avea o denumire oficială. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, instituţia a făcut demersuri pentru a proteja marca «Transapuseana», astfel că, de acum înainte, şoseaua spectaculoasă din sudul Munţilor Apuseni va purta acest nume.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Pe lotul 2 al acestui drum se lucrează la 7 poduri din 13 şi s-au finalizat în proporţie de 90% lucrările de consolidări. Modernizarea DJ 107 I – Transalpina de Apuseni este cea mai mare investiţie pe un drum judeţean din România, cu o valoare totală a proiectului de peste 73 de milioane de euro.

Citește și