• Iohannis: România și-a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu peste 2 treimi, în ultimii 30 ani.
  • Iohannis: Țara noastră se angajează să îşi dezvolte economia și să reducă în continuare emisiile.
  • Iohannis: România este interesată să dezvolte, să utilizeze, dar şi să fabrice tehnologii verzi.

Iohannis: „Clujul și Bucureștiul în centrul inovațiilor durabile”. România şi-a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu peste două treimi în ultimele trei decenii, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la reuniunea „Sustainable Innovation Forum 2023″ care are loc în Dubai.

În același timp, țara noastră şi-a crescut produsul intern brut și se angajează să îşi dezvolte economia, continuând şi să reducă emisiile de gaze cu efect de seră. Președintele spune că avem nevoie de tehnologii de transformare și inovare la prețuri accesibile. Pentru asta, trebuie să facem parteneriate între stat și întreprinderi, instituții financiare, entități de cercetare și inovare și ONG-uri.

România, spune el, și-ar fi redus în ultimii 30 de ani emisiile de gaz cu efect de seră cu două treimi și că PIB-ul ar fi crescut, în același timp, simțitor.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Cu toate acestea, puţini oameni ştiu că România şi-a redus de fapt emisiile de gaze cu efect de seră cu peste două treimi, în ultimele trei decenii, în timp ce şi-a multiplicat produsul intern brut.  Pornind de la acest bilanţ, ne angajăm să ne dezvoltăm economia şi să ne reducem în continuare emisiile, în mod simultan. În acest sens, avem nevoie de tehnologii transformatoare şi inovatoare la preţuri accesibile”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a subliniat că „peisajul inovaţiei verzi din România este foarte dinamic, iar marile centre universitare, cum ar fi cele din Bucureşti şi Cluj, inovează în domeniul materialelor de construcţie durabile şi al aplicaţiilor pentru eficienţă energetică”.

Citește și