• Cei mai afectați sunt producătorii din Italia și Franța, care au milioane de etichete de vin deja tipărite.
  • Nu va fi o detaliere clasică, ci printr-un cod QR.
  • Aceste coduri QR ar trebui conectate la marca și încorporate pe eticheta sticlei.

Știi ce bei? UE introduce o nouă legislație prin care producătorii de vinuri vor trebui să detalieze compoziția. Nu va fi o detaliere clasică, ci printr-un cod QR deasupra căruia va fi scris cuvântul „Ingrediente”.

Cei mai afectați sunt producătorii din Italia și Franța, care au milioane de etichete de vin deja tipărite care riscă să trebuiască să fie distruse din cauza aspectelor tehnice incluse în legislația europeană privind noua etichetare.

„Orice nouă reglementare adoptată atât de guvernul României, cât și de comisiile europene, generează disfuncționalități și costuri. În perioada asta de criză financiară, energetică, ne-a rămas să aruncăm etichete, să refacem sticle etichetate. Pentru ce? Pentru a trece niște ingrediente, niște alergeni, alte ciudățenii inventate în epoca modernă de Comisia Europeană, care, după părerea mea, cred că se plictisește pe acolo, nu are ce să facă”, a explicat Gabriel Roceanu, director general Crama Oprișor, la Aleph News.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?

Aceste coduri QR ar trebui conectate la marca și încorporate pe eticheta sticlei, permițând accesul la informații detaliate.

„Vinul liniștit este plin de istorie, este consumat de populația globului de sute de ani și are în spate o legislație foarte temeinică și foarte bine pusă la punct. În ultimii 30 de ani s-au făcut foarte multe ajustări și legile de fabricare a vinului și cultivarea strugurilor sunt extraordinar de stricte. De ce să mai fie nevoie de această listă de ingrediente?”, a explicat Gabriel Roceanu, director general Crama Oprișor, la Aleph News.

Citește și