• Prințul Harry a declarat că Familia Regală i-a ascuns informații despre hackingul telefonic.
  • Avocații săi susțin că a fost „privat de aspecte importante din anii adolescenței sale” prin „acțiunile ilegale” ale Associated Newspapers.
  • Acuzațiile – care sunt respinse – includ angajarea de anchetatori privați.

Prințul Harry a acuzat familia regală că „fără îndoială” i-a ascuns informații „mult timp” despre hackingul telefonic, a anunțat Înalta Curte, potrivit The Independent.

Acuzația – legată de News Group Newspapers – a apărut într-o declarație a martorului depusă de Ducele de Sussex în cazul privind confidențialitatea împotriva editorului Daily Mail Associated Newspapers, care îl aduce alături de Sir Elton John, Baronesa Doreen Lawrence și alții. În a doua zi a unei audieri preliminare la Curțile Regale de Justiție din Londra, editorul a susținut că o parte a cazului ar trebui aruncată, deoarece se bazează pe documente furnizate în mod confidențial anchetei Leveson.

Acuzațiile – care sunt respinse – includ angajarea de anchetatori privați pentru a plasa dispozitive de ascultare în interiorul mașinilor și accesarea și înregistrarea convorbirilor telefonice private.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Curtea a anunțat luni că Prințul Harry spune că și-a pierdut sau „tăiat” din prieteni deoarece „toată lumea a devenit un suspect, fiind indus în eroare de modul în care articolele au fost scrise, făcându-i să creadă că cei apropiați erau sursa” articolelor.

Ducele de Sussex a declarat că a fost condiționat să accepte regula familiei sale de a nu se plânge niciodată și de a nu da explicații în relațiile cu presa. „Instituția a spus clar că nu trebuie să știm nimic despre hackingul telefonic și mi s-a spus clar că familia regală nu stă în boxa martorilor”, a spus ducele în declarația sa. Discutând despre reclamațiile privind hackingul telefonic împotriva News Group Newspapers, Harry a spus că „am devenit conștient că am avut o reclamație pe care aș putea să o depun” în 2018.

Citește și: