• Rusia a pierdut aproape 130.000 de militari în ultimele 20 de săptămâni.
  • Dmitri Medvedev amenință din nou cu armele nucleare dacă Rusia pierde războiul.
  • Anul 2024 a început cu intențiile Moscovei de a disloca arme nucleare în Spațiu.
  • Belarus a primit arme nucleare de la Putin.
  • Polonia vrea arme nucleare pentru a descuraja un atac din partea Moscovei.

Amenințările rusești de escaladare nucleară au reapărut când am intrat în al treilea an de război, pe măsură ce ritmul pierderilor în rândul armatei Rusiei a explodat.

Câștigurile teritoriale recente ale Moscovei s-au făcut cu pierderi foarte mari, de la 282.530 de militari câte erau pe 9 octombrie 2023, la 410.700 câte sunt astăzi, în puțin peste patru luni de război.

Rusia a pierdut aproape 130.000 de militari doar în 20 de săptămâni, un număr foarte mare comparabil, de exemplu, cu războiul din Afganistan, unde Moscova a pierdut 15.000 de militari în 10 ani.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Ce va face în continuare Moscova pentru a continua ofensiva?

Pierderile Rusiei sunt foarte mari.

Trebuie să subliniem faptul că nu vorbim doar de morți, ci de morți, răniți, dispăruți, luați prizonieri. Dacă ne referim doar la morți, Președintele Zelenski a spus undeva la 180.000 iar o publicație rusă, Meduza, care care identifică fiecare militar rus care își pierde viața, a reușit să identifice peste 80.000 de militari. Deci, oricum, oricum ar fi, numerele sunt destul de mari. Rusia are dislocați în acest moment în jur de 500.000 de militari în în Ucraina vrea să desfășoare ofensivă mai departe.

Chiar astăzi, Putin a semnat un decret prin care patru cele patru regiuni din Ucraina, unde sunt trupe rusești, sunt în districte militare așezate frumos în Rusia, chiar dacă Rusia nu controlează total teritoriile celor patru provincii. Deci, este clar că vrea să continue această ofensivă fără să aibă oameni. Se vorbește foarte mult. Chiar în presa rusă scria că după alegeri, Putin va decreta o altă mobilizare. Până acum au fost mobilizați 300.000 de rezerviști, însă aceștia sunt sub arme de un an și jumătate. Soțiile lor, rudele lor manifestează la Moscova aproape zilnic, chiar dacă presa rusă nu transmite acest lucru, iar alte soluții nu sunt în acest moment.

Bineînțeles, aceste amenințări nucleare aproape zilnice vin și pe fondul faptului că, de exemplu, Moscova nu vrea ca Germania să livreze Moscovei rachete Taurus cu peste 500km bătaie, cum nici rachete balistice HIMARS. Sunt aceste amenințări aproape săptămânale să țină aceste arme periculoase departe de Ucraina.

Citește și