• Discuțiile dintre președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un au început miercuri la cosmodromul Vostochny.
  • Potrivit autorităților, Coreea de Nord a lansat miercuri dimineața două rachete balistice către teritoriile marine din est.
  • Liderul rus ar putea da sateliți Coreei de Nord.

UPDATE

Statele Unite sunt îngrijorate de negocierile Rusiei cu Coreea de Nord și sunt gata să impună noi sancțiuni dacă este necesar Autoritățile americane și-au exprimat îngrijorarea cu privire la negocierile dintre Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-un și și-au declarat disponibilitatea de a impune noi sancțiuni dacă cooperarea dintre cele două țări duce la o încălcare a sancțiunilor internaționale împotriva Phenianului.

Miercuri, Putin și Kim Jong-un au purtat discuții la cosmodromul Vostochny din regiunea Amur. Presa occidentală se aștepta la o decizie privind furnizarea de muniție sau arme pentru războiul din Ucraina de la întâlnirea dintre Vladimir Putin și Kim Jong-un. Nu au vorbit despre asta în fața camerelor, dar liderul RPDC și-a anunțat sprijinul pentru Putin în „lupta sacră” împotriva „forțelor hegemonice”. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a comentat miercuri negocierile dintre liderii Rusiei și Coreei de Nord.

„Când vedem ceea ce pare a fi o cooperare din ce în ce mai strânsă și probabil transferuri militare, aceasta este o îngrijorare destul de mare. Aceasta ar putea fi o încălcare a numeroaselor rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU”, a spus Miller.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

După cum a raportat AFP, Miller a explicat că Statele Unite sunt deosebit de preocupate de programul de sateliți nord-coreean, care a fost folosit pentru a dezvolta rachete balistice și cu care Putin a promis că va oferi asistență. Miller a adăugat că Statele Unite, dacă este necesar, „nu vor ezita” să impună noi sancțiuni.

Consiliul de Securitate al ONU a impus sancțiuni împotriva RPDC pentru intenția sa de a obține arme nucleare, ocolind dreptul internațional. Anterior, Statele Unite au cerut și Coreei de Nord să nu furnizeze arme Rusiei.

UPDATE

„Coreea de Nord a furnizat Federației Ruse obuze de 122 mm și 152 mm, precum și rachete pentru Grad de o lună și jumătate”, a declarat de șeful Direcției Principale de Informații a Ucrainei, Kirill Budanov.

UPDATE

RPDC este serios să resusciteze cooperarea cu Federația Rusă, a spus Dmitri Peskov într-un interviu cu gazda programului „ 60 de minute ” de la postul de televiziune Rossiya, Evgeny Popov .

Secretarul de presă al președintelui a clarificat că negocierile nu au discutat despre desfășurarea soldaților nord-coreeni la granița cu Ucraina. El a adăugat că nici problema riscurilor războiului nuclear nu a fost ridicată.

UPDATE

Lavrov într-un interviu cu gazda emisiunii „ 60 de minute ” de pe postul Rossiya TV , Evgeni Popov : sancțiunile împotriva RPDC pot fi ridicate doar de Consiliul de Securitate al ONU. Nu ne-am impus propriile noastre sancțiuni.

Lavrov: nu doar un element al Cartei ONU trebuie respectat, ci toate. Occidentul nu este pregătit pentru asta. „Nu este doar un element al Cartei ONU care trebuie respectat, ci totul împreună. Occidentul nu este pregătit pentru asta”, a declarat Serghei Lavrov într-un interviu cu gazda programului „ 60 de minute ” de la Rossiya TV. canal, Evgeni Popov .

Șeful Ministerului rus de Externe a clarificat că Rusia se ghidează după fapte atunci când evaluează acțiunile țărilor pe arena internațională, dar în Occident, atât în ​​politică, cât și în mass-media, există doar „visători”.

UPDATE

Vladimir Putin într-un interviu cu gazda emisiunii „ 60 de minute ” de la postul de televiziune Rossiya, Evgeny Popov . Președintele Rusiei a menționat că a avut loc un schimb de opinii sincer cu liderul RPDC cu privire la situația din regiune și relațiile bilaterale.

Federația Rusă și RPDC au multe proiecte comune interesante, inclusiv în domeniul comunicațiilor de transport, al logisticii și al reluării operațiunilor portuare, a spus Vladimir Putin.

Într-un interviu cu gazda emisiunii 60 de minute de pe postul Rossiya TV, Evgeniy Popov , președintele a clarificat că Federația Rusă respectă obligațiile internaționale privind cooperarea militară, dar există oportunități în cadrul regulilor.

UPDATE

Detalii despre negocierile dintre Putin și Kim Jong-un de la Peskov:

  • Liderul RPDC a fost profund interesat de toate domeniile de cooperare, Putin a vorbit despre oportunitățile de transport
  • În timpul pandemiei, RPDC a fost puternic închisă, restricțiile sunt ridicate treptat, trebuie să folosim acest lucru și să reînviam
  • Dacă Coreea de Nord dorește, Rusia își poate lansa astronautul în spațiu
  • Kim Jong-un era interesat de medicină, educație și alte domenii umanitare
  • Miniștrii de externe ai celor două țări se vor întâlni în viitorul apropiat, dar Putin încă nu plănuiește să facă o vizită de întoarcere.

UPDATE

Peskov: „Rusia își menține poziția la ONU cu privire la problema sancțiunilor împotriva RPDC, dar acest lucru nu poate, nu ar trebui și nu va fi un obstacol în calea dezvoltării relațiilor ruso-coreene”.

UPDATE

Pe 13 septembrie, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică pentru prima dată în timpul unei călătorii în străinătate a liderului Republicii Populare, Kim Jong-un. Ziarul sud-coreean Chosun Ilbo a atras atenția asupra acestui lucru. Potrivit publicației, lansarea unei rachete în absența liderului nord-coreean Kim Jong-un este fără precedent. În timpul călătoriilor sale în Vietnam și Rusia în 2019, nu au fost întreprinse astfel de acțiuni, adaugă ziarul.

UPDATE

Liderii Federației Ruse și ai RPDC nu au discutat despre desfășurarea soldaților nord-coreeni la granița cu Ucraina, a spus Peskov, comentând declarațiile din presa occidentală.

Declarațiile Coreei de Nord despre riscurile războiului nuclear nu au fost discutate la întâlnirea dintre Putin și Kim Jong-un.

UPDATE

Kim Jong UN a lăsat o recenzie în cartea oaspeților de onoare la cosmodromul Vastocinîi.

Kim Jong UN: „Aceștia sunt cuceritorii spațiului. Gloria Rusiei va înflori”.

UPDATE

Vizita lui Kim in Rusia nu s-a terminat. S-au terminat doar întâlnirile lui cu Vladimir Putin.

În Komsomolsk-pe-Amur, Kim Jong-un va vizita fabrici în care sunt produse echipamente civile și militare, a spus Putin. Liderul coreean va vizita și Vladivostok.

UPDATE

Putin și Kim Jong-un au încheiat negocierile, conversațiile dintre ei au durat aproximativ patru ore. Liderul RPDC a plecat.

UPDATE

Kim Jong-un: „Sunt încrezător că armata și poporul rus vor câștiga cu siguranță o mare victorie în lupta sacră pentru a pedepsi acumularea răului care pretinde hegemonie și hrănește iluzia expansiunii”.

UPDATE

Kim Jong-un a propus un toast pentru sănătatea lui Putin, a tuturor camarazilor prezenți și a noilor victorii pentru Rusia.

UPDATE

Kim Jong-un a spus că a discutat cu Putin despre situația din Peninsula Coreeană și din Europa. Liderul RPDC și-a exprimat, de asemenea, încrederea în victoria armatei și a poporului Rusiei.

În plus, Kim Jong-un și-a declarat disponibilitatea de a apăra justiția internațională în cooperare cu Federația Rusă. Kim Jong-un și-a exprimat încrederea că vizita actuală va servi ca un stimulent pentru a forma o cooperare strategică de neîntrerupt între Federația Rusă și RPDC.

UPDATE

La o recepție cu Kim Jong-un, Putin a propus un toast pentru bunăstarea și prosperitatea popoarelor din Rusia și RPDC și pentru consolidarea în continuare a cooperării.

UPDATE

Mesajul lui Kim Jong Un: „Vă exprim recunoștința pentru că ne-ați invitat, în ciuda faptului că sunteți ocupat cu afacerile guvernamentale. Vizita noastră în Rusia are loc într-un moment foarte important. Și acum partea rusă primește delegația noastră din Republica Populară Democrată Coreea cu un sentiment foarte cald. Din prima clipă în care am ajuns pe teritoriul Rusiei, am putut simți sinceritatea prietenilor noștri ruși. Și, în numele întregii Republici Populare Democrate Coreea, îmi exprim recunoștința vouă și a poporului Federației Ruse. Și vă exprim recunoștința pentru că ați acordat atât de mare atenție vizitei noastre în Rusia.

De asemenea, am putut vedea cu ochii noștri prezentul și viitorul Rusiei în construirea unei puteri spațiale. Și acum ținem o întâlnire cu voi într-un moment cu totul special, tocmai în inima puterii spațiale, Rusia.

După cum ați spus, Uniunea Sovietică a jucat un rol foarte important în eliberarea țării noastre, precum și în obținerea independenței statului nostru, iar prietenia noastră are rădăcini adânci. Și acum, pentru țara noastră, prima prioritate sunt relațiile cu Federația Rusă. Sunt sigur că întâlnirea noastră comună va fi un alt moment pentru a ne ridica relațiile la un nou nivel. După cum tocmai ați spus, avem o mulțime de probleme de dezvoltat relații, inclusiv politică, economie și cultură, astfel încât acest lucru să contribuie la îmbunătățirea bunăstării popoarelor noastre.

Acum Rusia s-a ridicat la o luptă sacră pentru a-și apăra suveranitatea statului și pentru a-și proteja securitatea în opoziție cu forțele hegemonice care se opun Rusiei. Și acum vrem să dezvoltăm în continuare relațiile. Întotdeauna am susținut și susținem toate deciziile președintelui Putin, precum și deciziile guvernului rus. De asemenea, sper că vom fi mereu împreună în lupta împotriva imperialismului și pentru construirea unui stat suveran”.

UPDATE

Mesajul lui Vladimir Putin: „Stimate domnule președinte! Sunt foarte bucuros să vă văd și să vă urez bun venit din nou în Rusia – de data aceasta, așa cum am convenit, la cosmodromul nostru Vostochny. Suntem mândri de modul în care această industrie se dezvoltă aici, iar aceasta este noua noastră unitate. Sper că atât dumneavoastră, cât și colegii găsiți acest lucru interesant.

Dar întâlnirea noastră are loc la un moment special. Cel mai recent, Republica Populară Democrată Coreea a sărbătorit 75 de ani de la crearea și fondarea sa. 75 de ani de stabilire a relațiilor diplomatice între țările noastre. Permiteți-mi să vă reamintesc că țara noastră a fost prima care a recunoscut un stat suveran, independent – Republica Populară Democrată Coreea.

Apoi, foarte curând, vom sărbători 70 de ani de la sfârșitul Războiului de Independență și victoria poporului coreean în acest război. Aceasta este o dată semnificativă, deoarece țara noastră i-a ajutat și pe prietenii noștri din Republica Populară Democrată Coreea să lupte pentru această independență.

Desigur, trebuie să vorbim despre probleme de cooperare economică, probleme de natură umanitară și situația din regiune.

Avem o mulțime de întrebări. Vreau să spun că sunt foarte bucuros să te văd. Vă mulțumim că ați acceptat invitația și că ați venit în Rusia. Bine ați venit!”

UPDATE

Întâlnirea tete-a-tete dintre Putin și Kim Jong-un s-a încheiat.

UPDATE

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a transmis miercuri președintelui rus Vladimir Putin că țara sa oferă „sprijinul său deplin și necondiționat” pentru „lupta sacră” a Rusiei pentru apărarea intereselor sale de securitate, într-o aparentă referire la războiul din Ucraina, și a afirmat că Pyongyang va fi întotdeauna alături de Moscova pe frontul „anti-imperialist”.

De asemenea, Kim a numit relațiile Coreei de Nord cu Rusia „prima prioritate”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Discuțiile dintre președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un au început miercuri la cosmodromul Vostochny, a anunțat agenția de presă de stat rusă Tass.

Întrebat dacă Rusia va ajuta Coreea de Nord să construiască sateliți, Putin a spus: „Acesta este motivul pentru care am venit la cosmodromul Vostochny”, scrie agenția de presă rusă RIA.

Potrivit autorităților, Coreea de Nord a lansat miercuri dimineața două rachete balistice către teritoriile marine din est, scrie CNN.

Discuțiile, la care au participat și delegațiile lor, au început la scurt timp după ce Putin și Kim au vizitat diferite instalații de la cosmodrom, inclusiv două rampe de lansare.

Liderii s-au întâlnit la instalația de lansare a rachetelor din îndepărtata Siberie pentru un summit care subliniază modul în care interesele celor doi lideri se aliniază în fața confruntărilor lor separate și tot mai intense cu Statele Unite.

Citește și