- În ultimele zile, s-a remarcat o scădere a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2.
- Raed Arafat a declarat că speră ca, începând cu luna martie, relaxările să se aplice și în țara noastră.
- Șeful DSU crede că nu va mai fi nevoie de prelungirea stării de alertă.
Numărul de infectări din valul cinci a început să scadă și poate aduce relaxări. Oamenii speră ca varianta Omicron să aducă sfârșitul pandemiei. După ce mai multe țări au început să renunțe la restricții, în ceea ce privește România, veștile sunt la fel de îmbucurătoare.
Plecând de la un număr tot mai mic de infectări raportat zilele acestea, șeful DSU, Raed Arafat, a spus că speră ca, începând cu luna martie, țara noastră să se bucure de relaxări.
„Chiar dacă acum avem peste 25 de mii de cazuri pe zi, se poate observa o tendință descrescătoare. Prin urmare, dacă lucrurile merg spre bine și situația de la ATI se stabilizează, Raed Arafat spune că nu ar mai fi nevoie să prelungim starea de alertă. De asemenea, secretarul de stat a explicat că, deși sunt mai mulți pacienți internați în spitale, starea lor de sănătate diferă, în comparație cu alte variante de COVID. Ei au forme mai ușoare și mulți nu necesită oxigen.”, a spus Alexandru Orian, editor Aleph News.
Numărul scăzut de infectări poate aduce relaxări
În ceea ce privește normalitatea pe care toată lumea o așteaptă, șeful DSU vine cu vești extrem de bune. Este posibil ca starea de alertă să nu mai aibă nevoie de prelungire. „Ei bine, starea de alertă urmează să se termine pe 6 martie, aproximativ. Conform spuselor lui Arafat, nu ar mai fi nevoie să o prelungim. Totul depinde, însă, de decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență și, bineînțeles, analizele care se vor face la nivelul ministerului Sănătății, INSP, dar și alte structuri de specialitate.”, a adăugat Alexandru Orian.