• Peste 700 de morți și peste 2.156 de răniți ai Israelului.
  • Lupte armate au făcut ravagii în timpul nopții între forțele israeliene și sute de luptători Hamas în cel puțin 22 de locații din Israel.
  • Armata israeliană a cerut locuitorilor din șapte zone diferite din Fâșia Gaza să își părăsească locuințele.
  • Avioanele israeliene au lansat o serie de raiduri în vestul orașului Gaza.

04:00 Air Canada anulează zborurile către Tel Aviv

Air Canada anulează toate zborurile către Tel Aviv începând de duminică, alăturându-se astfel altor companii aeriene internaționale care au suspendat rutele către Israel.

Compania aeriană canadiană a declarat că va ajusta zborurile și planurile pe măsură ce monitorizează situația din Israel. Pasagerilor care zboară spre sau dinspre Tel Aviv li se va permite să își modifice planurile, inclusiv să solicite o rambursare.

03:30 Hamas deține peste 100 de ostatici

Luptătorii Hamas dețin peste 100 de ostatici israelieni în Gaza, inclusiv ofițeri de rang înalt din armată, a afirmat duminică un purtător de cuvânt al grupării militante.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

03:20 Bilanțul morților în Israel după atacul Hamas a depășit 700 de persoane

Bilanțul morților în Israel, la o zi după atacul surpriză al luptătorilor Hamas care au străpuns granița din Gaza, a crescut la „peste 700 de morți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare israeliene, maiorul Ben Wahlhaus.

03:00 SUA trimit mai multe avioane de luptă în Orientul Mijlociu

SUA trimit mai multe avioane de luptă în Orientul Mijlociu ca parte a unui plan de consolidare a poziției, potrivit unui oficial.

Această mișcare va include trimiterea de avioane de luptă F-35 și F-15, a declarat oficialul, două dintre cele mai puternice capacități aer-aer și aer-sol din cadrul Forțelor Aeriene. Deși numărul exact de avioane nu este clar, oficialul a spus că va fi vorba probabil de aproximativ 20-25 de avioane de luptă care se vor îndrepta spre regiune.

02:35 6 palestinieni au fost uciși în Cisiordania

Șase palestinieni au fost împușcați și uciși de focuri de armă israeliene în incidente separate în Cisiordania ocupată duminică, potrivit unor oficiali palestinieni din domeniul sănătății.

01:30 Hamas a lansat peste 4.000 de rachete asupra Israelului

Hamas a lansat peste 4.000 de rachete asupra Israelului, a declarat ambasadorul israelian în Statele Unite, Michael Herzog.

„Ieri, Hamas a lansat un război neprovocat împotriva statului Israel, lansând până acum peste 4.000 de rachete, ceea ce reprezintă mai mult decât au lansat în 10 zile în ultima rundă de război pe care am avut-o cu ei în urmă cu doi ani. Și trimițând sute de teroriști pe teritoriul israelian, măcelărind sute de israelieni”, a declarat Herzog.

Israelul a declarat oficial război Hamas duminică, după atacul surpriză devastator al grupului cu o zi înainte, pregătind terenul pentru un răspuns militar masiv. Israelul a bombardat Gaza cu atacuri aeriene.

12:50 Un atac cu rachetă a lovit direct un apartament din Ashkelon

Atacul cu rachete al Hamas de duminică care a vizat Ashkelon a făcut o „lovitură directă”, potrivit poliției israeliene.

Poliția a precizat că tirul de rachetă a lovit o clădire de apartamente.

Ashkelon nu este departe la nord de granița cu Fâșia Gaza.

12.00 Hamas afirmă că a lansat un „atac major cu rachete” asupra orașului Ashkelon din sudul Israelului

Hamas, care a declarat anterior că vizează aeroportul internațional Ben Gurion, a declarat, de asemenea, că a lansat „un atac major cu rachete cu 100 de rachete” asupra orașului Ashkelon din sudul Israelului.

Rachetele au fost lansate asupra orașului de coastă ca răspuns la faptul că Forțele de Apărare ale Israelului „au vizat casele lor sigure”, a declarat Brigăzile Izzedine al Qassam, aripa armată a grupării militante palestiniene.
Hamas afirmă că a lansat un „atac major cu rachete” asupra orașului Ashkelon din sudul Israelului.

23.50 – Sirenele sună în toate orașele

Sirenele sună în toate orașele cu populatie palestiniana, în special în Tel Aviv acum.

23.43 – United Airlines anunță că zborurile rămân suspendate

United Airlines anunță că zborurile spre Tel Aviv vor rămâne suspendate până când condițiile vor permite reluarea lor

23.30 – Hazbollah a anunțat că va intra imediat în război dacă Israelul lansează operațiunea terestră

Hamas: Hezbollah a informat toți mediatorii că va intra imediat în război odată cu lansarea operațiunii terestre israeliene spre Gaza!
Rușii i-au informat pe israelieni că intrarea Americii în luptă va însemna intrarea imediată a Siriei, Iranului și mișcărilor de rezistență din regiune în război.

Declanșarea unui război în această zonă înseamnă că toate bazele americane din Orientul Mijlociu vor fi bombardate.

23.13 – Chuck Freilich: Amploarea dezastrului este uluitoare

Fostul consilier adjunct israelian pentru securitate națională, Chuck Freilich: Amploarea dezastrului este uluitoare.Acest eșec complet nu a provocat doar pierderi tragice în rândul civililor, ci și căderea unor întregi unități militare și prăbușirea completă a strategiei noastre.

23.11 – Se anunță uciderea fiului fostului ministru israelian al științei și tehnologiei în timpul ciocnirilor din Fâșia Gaza

Purtătorul de cuvânt al aripii militare a Hamas, Abu Obeidah: „Luptătorii noștri au reușit să ia un nou grup de prizonieri inamici și să traverseze cu ei în Fâșia Gaza”.

Se anunță uciderea fiului fostului ministru israelian al științei și tehnologiei în timpul ciocnirilor din Fâșia Gaza.

22.55 – O școală din Fâșia Gaza, unde 225 de persoane se adăposteau de tirurile de rachete, a fost lovită direct.

O școală din Fâșia Gaza, unde 225 de persoane se adăposteau de tirurile de rachete, a fost lovită direct, a anunțat agenția ONU pentru refugiați palestinieni într-un comunicat, citează BBC.

Nimeni nu a fost rănit, dar clădirea a fost avariată semnificativ, a declarat Agenția pentru Lucrări și Ajutor al ONU (UNRWA).

Agenția a adăugat că în prezent adăpostește 73.538 de persoane strămutate în 64 de școli din enclava palestiniană.

22.45 – Mâine va avea loc prima întâlnire între echipa lui Gantz și Netanyahu

Mâine va avea loc prima întâlnire între echipa lui Gantz și Netanyahu cu privire la un guvern de urgență.

22.40 – Cel puțin 73 de mii de palestinieni din Fâșia Gaza și-au părăsit casele

Cel puțin 73 de mii de palestinieni din Fâșia Gaza și-au părăsit casele din cauza luptelor.

22.34 – 260 de cadavre ale israelienilor uciși la festivalul de muzică

Haaretz: Echipele de salvare au găsit 260 de cadavre ale israelienilor uciși de teroriștii Hamas în timpul raidului de sâmbătă în aer liber.

22.30 – Israelul va începe operațiunea terestră în Gaza

BREAKING: Israelul va începe operațiunea terestră în Gaza în următoarele 24 până la 48 de ore, potrivit unor oficiali americani.

22.20 – Primul avion de ajutor SUA sosește în Iordania.

Yoni Ben Menachem:
Primul avion de ajutor militar sosește în Israel de la o bază americană din Iordania.

22.10 – Un raport că 2 teroriști au fost uciși într-un schimb de focuri la punctul de control Qalandiya din Ierusalim.

Purtători de cuvânt al poliției (Ierusalim): Cu puțin timp în urmă, s-a primit un raport despre o împușcătură care a avut loc la forțele de securitate care operau la punctul de trecere Qalandiya, din direcția Qalandiya.

În urma împușcăturii, forțele noastre nu au suferit victime. Luptătorii au răspuns trăgând pe lângă sursa împușcăturii, iar forțele din districtul Ierusalim și MGB au fost chemate și operează la fața locului. În acest moment, polițiștii din districtul Ierusalim și soldații MGB lucrează pentru a se ocupa de o serie de puncte focale PSD din sectoarele Outaf și Ierusalimul de Est.

22.05 – Meciul echipei de fotbal a Israelului a fost amânat. Meciul, programat joi, a fost amânat din cauza războiului din Israel.

Meciul echipei de fotbal a Israelului împotriva Elveției din cadrul preliminariilor la Euro a fost amânat. Meciul, programat joi, a fost amânat din cauza războiului din Israel.

22.01 – Sadiq Khan, primarul Londrei, sporește patrulele de poliție

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat pentru BBC că poliția efectuează patrule suplimentare pentru a-i ține pe evreii londonezi în siguranță.

Anunțul vine după ce au înregistrări au circulat pe rețelele de socializare cu oameni în centrul capitalei britanice care păreau să sărbătorească atacul Hamas asupra Israelului.


Khan a spus: „Ceea ce știm din trecut este că atunci când există o creștere a violenței, sau o tulburare sau tensiune în Orientul Mijlociu, aceasta poate duce la creșterea infracțiunilor motivate de ură în Londra”.


El a reiterat că Hamas este o organizație interzisă de legea britanică și că „este împotriva legii să arăți sprijinul față de Hamas”.

21.50 – 421 de palestinieni uciși

421 de palestinieni au fost uciși în Fâșia Gaza și Malul de vest, a anunțat Ministerul Sănătății.

Fâșia Gaza:

413 uciși, dintre care 78 copii și 41 femei
2.300 de răniți

Malul de vest:
8 uciși

Ramallah: 2 morți
Ierihon: 2 morți
Qalqilia: 1 mort (un copil)
Hebron: 2 morți
Nablus: 1 mort

Peste 70 de răniți

21.40 – 78 de copii printre cei 413 palestinieni uciși, spune ministerului sănătății al autorității palestiniene.

Cel puțin 413 palestinieni au fost uciși, inclusiv 78 de copii și 41 de femei, potrivit ministerului sănătății al autorității palestiniene.

21.15 – Ostatici israelian

Comandantul Ziad Al-Nakhalah: Mișcarea Jihad Islamic are până acum peste 30 de prizonieri și nu se vor întoarce la casele lor decât dacă prizonierii noștri sunt eliberați.

Victoria este o oră de răbdare și vom lupta și vom continua să luptăm, iar cu voința și sacrificiile noastre, vom schimba ecuațiile.

21.12 – 30 de ostatici israelieni

Jihadul Islamic raportează că are 30 de ostatici israelieni.

Ministrul Apărării Yoav Galant la sfârșitul unei evaluări a situației cu membri de rang înalt ai instituției apărării:

„Hamas a devenit ISIS în Gaza.

În acest război, luptăm împotriva unei organizații teroriste criminale care dăunează bătrânilor, femeilor și bebelușilor. O vom lupta în timp ce luptăm împotriva teroriștilor criminali și vom câștiga”.

20.52 – 413 morți și 2.300 răniți

Actualizare din Gaza: 413 morți și 2.300 răniți.

20.52 – Hamas a folosit mijloace de comunicare despre care armata israeliană nu știa.

Canalul 12: Hamas a folosit mijloace de comunicare despre care armata israeliană nu știa.

20.45 – Armata israeliană a declarat că își coordonează pe deplin acțiunile cu Comandamentul Central al SUA

Secretarul de stat al SUA: Facem tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că nu izbucnește un alt front de război, inclusiv cu Hezbollah-ul libanez.

Hamas: Mutarea portavionului american nu ne sperie, iar administrația americană trebuie să-și dea seama de consecințele acestui pas.

20.42 – Guvern de urgență

Președintele israelian Isaac Herzog consideră că este oportun să creeze un singur guvern de urgență. „A sosit timpul pentru unitate în interiorul poporului, Knesset și pentru un guvern de unitate”, a declarat șeful statului evreu într-un discurs televizat adresat națiunii.

20.40 – Pregătiri de mai bine de un an

În cadrul investigațiilor inițiale cu unul dintre luptătorii prizonieri palestinieni au spus: „Ne-am pregătit să asaltăm perimetrul Gaza de mai bine de un an și am fost șocați că nu ne așteaptă nicio forță de ocupație acolo și am putut controla cu ușurință locurile. în primele ore.”

20.38 – 300 de persoane dispărute

Yedioth: Există aproximativ 300 de persoane dispărute de la izbucnirea luptei cu Hamas

20.36 – Atacuri puternice acum în nordul Fâșiei Gaza

20.33 – SUA vor trimite muniții Israelului și vor întări forțele din regiune

SUA vor trimite muniții Israelului și vor întări forțele din regiune.

20.22 – SUA trimit întăriri

Pentagonul a anunțat că Statele Unite, pe fundalul escaladării israeliano-palestiniene, trimit grupul de atac al transportatorilor Gerald Ford în estul Mediteranei și întăresc unitățile aeriene din regiune.

20.16 – Șeful Pentagonului a ordonat dislocarea portavionului USS Gerald R. Ford

Șeful Pentagonului a ordonat dislocarea portavionului USS Gerald R. Ford în estul Mediteranei din cauza situației din Israel

20.11 – Familiile dispăruților, la televizor

Familiile dispăruților au apărut la tv și plâng

20.00 – Ciocniri armate la punctul de control Al-Jalama din Jenin

19.38 – Armata americană plănuiește să mute navele US Navy

Armata americană plănuiește să mute navele US Navy și avioanele militare americane mai aproape de Israel, în semn de susținere.

19.37 – Guvernul israelian: Facem apel la toți cetățenii israelieni din peninsula egipteană Sinai să părăsească imediat zona

Guvernul israelian: Facem apel la toți cetățenii israelieni din peninsula egipteană Sinai să părăsească imediat zona

19.30 – Toate drapelele de la Capitoliul SUA vor fi arborate la jumătate de catarg în următoarele 24 de ore.

Toate drapelele de la Capitoliul Statelor Unite vor fi arborate la jumătate de catarg în următoarele 24 de ore, în semn de solidaritate cu Israelul, conform instrucțiunilor conducerii Camerei Reprezentanților și Senatului.

19.27 – Navele IDF au atacat posturile de observare ale forței navale a Hamas

19.23 – Administrația Biden lucrează pentru a satisface cererea Israelului

Administrația Biden lucrează pentru a satisface de urgență cererea Israelului de a-i transfera arme, potrivit unui oficial american și a unei alte persoane familiarizate cu discuțiile.

19.20 – Israelul va cere Consiliului de Securitate al ONU să condamne Hamas

Israelul va cere Consiliului de Securitate al ONU să condamne Hamas în cadrul unei reuniuni care va avea loc în cursul zilei de astăzi, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Gilad Erdan, reprezentantul permanent al Israelului la ONU, a declarat că va cere Consiliului „să susțină ferm dreptul Israelului la autoapărare pentru a asigura siguranța cetățenilor noștri”.

Sediul Securității Naționale îndeamnă publicul să evite sosirea sau părăsirea țărilor din Orientul Mijlociu care fac obiectul unui avertisment de călătorie.

19.12 – 550 de ținte au fost atinse în Gaza

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că atacurile aeriene au distrus peste 550 de ținte Hamas în Fâșia Gaza.

19.10 – 5 capturați au ajuns acum în Gaza

19.09 – Locuitorii din Sderot sunt rugați să rămână în case

Purtătorul de cuvânt al IDF:

Având în vedere situația de securitate, locuitorii din Kibbutz Meflisim și orașul Sderot sunt rugați să nu părăsească casele până la o nouă notificare și să urmeze instrucțiunile Comandamentului Frontului Intern.

19.05 – Germanii se numără printre cei răpiți de Hamas.

Germanii se numără printre cei răpiți de Hamas, potrivit Ministerului de Externe
Se presupune că cetățeni germani se află printre cei răpiți din Israel de către organizația extremistă islamistă Hamas, afirmă Ministerul german de Externe, adăugând că toți cei răpiți au dublă cetățenie israeliană și germană.

18.58 – Nepalul afirmă că 11 studenți din Israel sunt dați dispăruți

Cel puțin 11 studenți nepalezi la agricultură sunt în prezent dați dispăruți în Israel, în urma unui atac al Hamas.

Ministrul de externe NP Saud și-a exprimat îngrijorarea, pe X, cu privire la cei 11 studenți dispăruți, care studiau la un colegiu agricol din Kibbutz Alumim, în apropiere de granița cu Gaza.

18.54 – Ministerul de Externe Qatar: Facem apel pentru oprirea conflictului

Ministerul de Externe Qatar: Qatar își reînnoiește apelul de a opri escaladarea pentru a scuti regiunea de riscul de alunecare într-un ciclu mai larg de violență

18.46 – Surse locale: Ciocniri armate au izbucnit în orașul Abu Dis din Ierusalimul ocupat.

Surse locale: Ciocniri armate au izbucnit în orașul Abu Dis din Ierusalimul ocupat.

18.40 – Hackerii ruși anunță război împotriva Israelului

Colectivul de hackeri ruși „Killnet” a anunțat un război împotriva Israelului, inițiind un amplu atac cibernetic care vizează toate sistemele guvernamentale israeliene.

18. 37 – Declarația purtătorului de cuvânt IDF

În ultimele ore, IDF a atacat cu forță în cartierul Beit Hanon

Zeci de avioane de luptă au atacat aproximativ 120 de ținte în jurul Beit Hanon în trei runde.

Zeci de tone de arme au fost aruncate în atac.

Cartierul Beit Hanon servește drept cuib terorist pentru Hamas și de unde se desfășoară multe activități împotriva Israelului, tot în contextul luptelor din ultimele zile.

Acesta este un pas semnificativ în valuri de atac, ca parte a dezvoltării campaniei.

În același timp, a fost atacat un tunel terorist operațional folosit de organizația teroristă Hamas. În apropierea tunelului de la locul unei moschei, ceea ce dovedește încă o dată că organizația teroristă Hamas exploatează locurile sfinte și populația civilă pentru a promova terorismul.

18.34 – Purtătorul de cuvânt al IDF: Hamas a provocat un mare dezastru

Purtătorul de cuvânt al IDF: Hamas a provocat un mare dezastru locuitorilor din Fâșia Gaza. Sute de morți și mii de răniți. Am luat prizonieri zeci de teroriști și în ultimele ore.

18.26 – Noile puncte de confruntare

Noi puncte de confruntare:

  • Beit Fajjar, la sud de Betleem
  • Poarta „Netsani Oz”, la vest de Tulkarm
  • Beit Ijza, la nord-vest de Ierusalim

18.20 – Sirenele sună în Sderot, Nir Am, Maflasim și Ibim

Sirenele sună în Sderot, Nir Am, Maflasim și Ibim.

18:13 – Președintele Yithak Herzog se va adresa națiunii

Președintele Yitzhak Herzog se va adresa națiunii la 7:30 p.m.

18:04 – Corespondent BBC: Prioritățile guvernului israelian

În ordine descrescătoare, acestea vor fi prioritățile imediate ale guvernului israelian:

  • Restabilirea securității în sudul Israelului. Asta înseamnă eliminarea prezenței celor rămași înarmați ai Hamas. Israelul va trebui, de asemenea, să repare și să consolideze gardul de graniță perforat dintre Israel și Gaza
  • Distrugeți sau degradați capacitatea Hamas de a ataca Israelul. Nu a reușit niciodată să facă asta. Israelul știe că locurile distruse în atacurile aeriene din acest weekend pot fi reconstruite cu ușurință. O invazie la sol de către trupele israeliene susținute de tancuri este o opțiune acum, dar, deși acest lucru ar duce, fără îndoială, la pierderi majore de ambele părți, este puțin probabil să pună capăt Hamas.
  • Preveniți răspândirea acestui conflict , în special în Cisiordania și Liban. Dacă ceilalți ar accepta apelul Hamas la arme, atunci Israelul s-ar găsi extrem de întins și luptă pe trei fronturi
  • Preluați sau salvați ostaticii israelieni deținuți de Hamas în Gaza. Forțele speciale israeliene vor fi întocmit planuri detaliate pentru o potențială misiune de salvare, dar riscurile sunt mari. Hamas va fi distribuit aproape sigur pe acești bărbați, femei și copii în mai multe locații, unde o echipă de salvare nu s-ar putea apropia nedetectată. Negocierile pentru eliberarea lor ar putea dura luni sau chiar ani

17.52 – Noul bilanț al morților

Numărul morților din Israel a crescut la 659, iar 2.156 au fost răniți.

17.49 – Declarația Ministrului Securității Naționale

Ministrul Securității Naționale, Itamar Ben Gabir, la finalul evaluării situației poliției:

De la izbucnirea războiului și în toate primele ore, polițiștii și luptătorii noștri au condus o campanie aprigă și hotărâtă.
Am suferit multe și dureroase pierderi, sfinți și eroi, Dumnezeu le va restaura sângele.

Avem în față provocări dificile, în primul rând pentru a ajunge la pregătirea la care lucrăm de mult timp, dacă și când vor izbucni din nou evenimente similare cu ceea ce s-a întâmplat în „Găzitorul Zidurilor”, răspunsul nostru trebuie să fie determinat. și fără compromisuri.

17.44 – Un britanic care servește în armata israeliană a fost ucis

Un britanic care servește în armata israeliană a fost ucis într-un atac al militanților Hamas, spune familia sa.

Nathanel Young, în vârstă de 20 de ani, lucra în serviciile israeliene de apărare când a fost ucis la granița cu Gaza.

17.35 – Cetăţean american printre cei dispăruţi, spune tatăl

Tatăl unui cetățean american în vârstă de 23 de ani a confirmat că fiul său se numără printre cei dispăruți după ce un festival de muzică în aer liber a fost atacat sâmbătă.

Hersh Golberg-Polin, născut în California, un dublu cetățean american-israelian, le-a trimis părinților săi mesaje „te iubesc” și „îmi pare rău” în timp ce avea loc atacul, a declarat tatăl său Jonathan pentru Jerusalem Post .

Se pare că Goldberg-Polin și-a încheiat serviciul militar în aprilie și de atunci lucra ca ospătar și medic. Trăise în Israel de la vârsta de șapte ani.

17.33 – Avioanele de război ale ocupației vizează sediul Băncii Naționale Islamice

Corespondent: Avioanele de război ale ocupației vizează sediul Băncii Naționale Islamice din cartierul Al-Rimal din orașul Gaza

17.32 – IDF îngroșează forțele de-a lungul liniei de frontieră

IDF îngroșează forțele de-a lungul liniei de frontieră de nord și trimite acolo batalioane de rezervă
Yoav Zeyton.
IDF injectează batalioane de rezervă în Comandamentul de Nord, care nu sunt largi, dar sunt menite să mențină linia de frontieră cu forțe concentrate.

17.29 – Șeful biroului politic Hamas a vorbit cu președintele Iranului

În această după-amiază, Ismail Haniyeh, șeful biroului politic Hamas, a primit un apel de la președintele iranian Ibrahim Raisi, în care și-a exprimat aprecierea pentru ceea ce mujahedinii Hamas și toți mujahedinii fac pe câmpurile de luptă, descriind ceea ce s-a realizat drept o victorie.

Președintele iranian a spus: „Ceea ce ați făcut este mândrie, mândrie și putere, iar Dumnezeu este susținătorul vostru”, subliniind sprijinul și sprijinul Iranului pentru rezistență și poporul palestinian.

17.25 – 5 membri ai Serviciului General de Securitate, victime Hamas

Serviciul General de Securitate își exprimă profund întristarea pentru moartea a cinci angajați și pensionari ai Serviciului General de Securitate.

Un mesaj a fost transmis familiilor lor.

Serviciul General de Securitate însoțește familiile îndoliate și va continua să le fie alături.

17.22 – Netanyahu se află în sălile de control

Prim-ministrul Binyamin Netanyahu în sălile de control de la Cartierul General al Forțelor Aeriene din Kirya cu comandantul Forțelor Aeriene, generalul Tomer Bar, în timpul atacurilor extinse care au loc în prezent în Fâșia Gaza.

17.20 – Ministrul Apărării ordonă evacuarea comunităților din apropiere de Liban

Ministrul Apărării Gallant ordonă să se pregătească pentru evacuarea comunităților de lângă granița cu Liban.

17.18 – Generalul Gal Hirsch se ocupă de chestiunea persoanelor răpite

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu l-a numit pe generalul de brigadă Gal Hirsch să se ocupe de chestiunea persoanelor răpite și dispărute. Toate ministerele guvernamentale vor fi supuse instrucțiunilor sale cu privire la acest subiect.

17.09 – 100 de oameni sunt confirmați răpiți în Gaza

Confirmare oficială a guvernului israelian: sunt cel puțin 100 de răpiți în Gaza.

17.03 – Toate școlile din Israel rămân închise în următoarele două zile

Toate școlile din Israel rămân închise în următoarele două zile.

17.00 – Forțele speciale ale poliției israeliene se luptă cu Hamas

Forțele speciale ale poliției israeliene ar fi implicate în ciocniri cu luptători Hamas în orașul Ofakim din Israel.

16.36 – 370 de palestinieni sunt confirmați morți.

Cel puțin 370 de palestinieni sunt acum confirmați ca morți în Fâșia Gaza, iar alți 2.200 au fost răniți, potrivit ministerului Sănătății.

Aceasta este o creștere față de cifra de azi dimineață de 313 morți și puțin sub 2.000 de răniți.

Israelul a declarat că a efectuat peste 400 de lovituri în Fâșia Gaza, insistând că vizează infrastructura Hamas, iar prim-ministrul Benjamin Netanyahu i-a avertizat pe cetățenii din Fâșie să părăsească regiunea, deoarece trupele sale vor reduce zonele militante „la dărâmături”.

16.31 – Blinken: „Avem rapoarte că mai mulți americani au fost uciși”

Secretarul de stat Antony Blinken a declarat duminică că SUA „lucrează ore suplimentare” pentru a verifica rapoartele despre americani dispăruți și morți de peste mări, după ce Hamas a lansat un atac fără precedent împotriva Israelului.

„Avem rapoarte că mai mulți americani au fost uciși. Lucrăm ore suplimentare pentru a verifica asta. În același timp, există rapoarte despre americani dispăruți și acolo, din nou, lucrăm pentru a verifica acele rapoarte”, a declarat Blinken pentru CNN în „State of the Union”.

16.27 – Cabinetul de Securitate a declarat stare de război

Cabinetul de Securitate al Israelului a declarat, oficial, că este stare de război în întreaga țară.

16.19 – Soldații israelieni duc lipsă de armament

Dafna Liel, comentator politic acreditat la Parlament (Kesset), și generalul în rezervă Eliezer Marom, vorbesc despre probleme ale soldaților care au ajuns la bazele militare din sud: lipsa de armament, lipsa de veste ceramice, lipsă de mâncare și totala lipsă de organizare.

16.15 – Tancurile Israeliene au intrat în Gaza

Zeci de avioane israeliene lovesc in acest moment Fâșia Gaza, a spus purtatorul de cuvânt al Tsahal. Tancurile israeliene au intrat in Gaza.

16.09 – Ucrainieni morți în Israel

Ministerul Ucrainian de Externe a spus că doi ucrainieni au fost ucisi in atacurile Hamas din Israel.

15. 45- Cabinetul de securitate israelian declară starea de război în urma unor atacuri surpriză ale Hamas

Cabinetul de securitate al Israelului a declarat starea de război, potrivit biroului de presă al guvernului, duminică.

15. 28- Premierul indian Modi își declară sprijinul deplin și solidaritatea cu Israel

Premierul indian Modi își declară sprijinul deplin și solidaritatea cuIsrael și îi numește pe palestinieni teroriști.

15.00- Înalt oficial Hezbollah Hashem Safieddine: Nu suntem neutri în acest război

Înalt oficial Hezbollah Hashem Safieddine: „Nu suntem neutri în acest război”… atacul nostru din Shebas a fost un mesaj – le spunem israelienilor și SUA să înceteze această „prostie” sau întreaga regiune va fi implicată în război.

14.57- SkyNews : 500-600 de israelieni uciși în atacurile Hamas – rapoarte


Televiziunile locale anunță acum că între 500-600 de israelieni au murit în urma incursiunii de ieri a Hamas.

14.47- Un fost prim-ministru al Israelului merge pe ternul de război

Naftali Bennett, un fost prim-ministru al Israelului, merge pe ternul de război ca rezervist. El s-a alăturat soldaților israelieni pe front pentru a apăra Israelul.

14. 45- BBC: 400 de israelieni uciși și peste 2.000 de răniți


Posturile de televiziune israeliene anunță acum că numărul persoanelor ucise a crescut la 400.

14. 24- Peste 20 de comunități israeliene din apropiere de Gaza sunt evacuate

Mai mult de 20 de comunități adiacente gardului de securitate din Gaza sunt evacuate, a declarat armata israeliană.

Civililor care locuiesc în aceste zone li se cere să își părăsească locuințele din cauza atacurilor continue ale Hamas și în așteptarea răspunsului israelian în interiorul enclavei.

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului a declarat pentru CNN că vor urma lovituri severe în interiorul Gaza. Guvernul și armata israelian se aflau, duminică dimineață, încă în procesul de stabilire a obiectivelor răspunsului său militar probabil.

13.57- Ucrainenii au înregistrat un videoclip în sprijinul Israelului 

13.25- Mii de persoane se grăbesc spre aeroportul Ben Gurion pentru a ieși din țară

13.05- Luptele din Israel s-au extins în Cisiordania. Punctul de control israelian de lângă Jenin a fost incendiat

12.35- Un polițist egiptean deschide focul asupra unor turiști israelieni

Un polițist egiptean a deschis focul asupra unor turiști israelieni duminică în orașul mediteranean Alexandria, ucigând cel puțin doi israelieni și un egiptean, a relatat presa locală.

12.09- Netanyahu organizează o reuniune de securitate cu înalți oficiali

Premierul israelian organizează o reuniune de evaluare a securității la cartierul general militar din Tel Aviv, potrivit presei locale.

Ministrul apărării Yoav Gallant și Herzi Halevi, șeful Statului Major al armatei, sunt prezenți, printre alți oficiali de rang înalt, potrivit rapoartelor.

12.07 – Tancuri israeliene trag spre teritoriul libanez

12.05- Egiptul intervine în cazul ostaticilor israelieni

Un oficial egiptean a declarat că Israelul a cerut ajutorul Cairo pentru a asigura siguranța israelienilor răpiți, iar șeful serviciilor de informații egiptene a contactat Hamas și gruparea militantă Jihadul Islamic pentru a căuta informații.

11.57- China face apel la crearea unui stat palestinian

Ministerul chinez al Afacerilor Externe a declarat că țara sa este „profund îngrijorată de actuala escaladare a tensiunilor și violențelor dintre Palestina și Israel”.

„Reapariția conflictului arată încă o dată că impasul prelungit al procesului de pace nu poate continua”, se arată în declarație. „Calea fundamentală de ieșire din conflict constă în punerea în aplicare a soluției celor două state și în crearea unui stat palestinian independent.”

Ministerul chinez de externe a declarat că China va continua să colaboreze cu comunitatea internațională pentru a găsi o modalitate de a aduce pacea și a îndemnat comunitatea să acționeze cu mai multă urgență și să ajute la „facilitarea reluării rapide a negocierilor de pace între Palestina și Israel”.

11.44- Hamas afirmă că 100 de rachete au fost trase asupra orașului Sderot din sudul Israelului

Hamas a declarat că 100 de rachete au fost lansate duminică asupra orașului Sderot din sudul Israelului.

Serviciile de urgență israeliene, Magen David Adom, au declarat că echipele lor se află în prezent în zona Sderot și oferă tratament unei persoane în stare gravă în urma unui atac cu rachete. 4 israelieni au fost grav răniți.

11.35- Numărul palestinienilor uciși a crescut la 313

Cel puțin 313 palestinieni au fost uciși și alți 1.990 au fost răniți în ultimele 24 de ore, a anunțat Ministerul palestinian al Sănătății din Gaza.

11.32- Echipaje medicale palestiniene reușesc să scoată o fetiță din dărâmături

Echipaje medicale palestiniene reușesc să scoată o fetiță din dărâmături după ce avioanele de război israeliene au bombardat casa familiei sale din Gaza.

11.22- Avioanele de război israeliene au distrus mai multe clădiri în Gaza

Atacurile aeriene israeliene continuă să bombardeze orașul Gaza.

11.19- Un susținător al Palestinei a coborât steagul israelian în Consiliul ONU 

11.15- Mulțimi uriașe au mărșăluit aseară prin Istanbul

Mulțimi uriașe au mărșăluit aseară prin Istanbul, scandând în limba turcă: „Continuați să trageți în Hamas, loviți Israelul, loviți Israelul! Trimiteți soldați turci în Gaza”

10.53- Un oficial israelian afirmă că sute de militanți Hamas au fost uciși

Un oficial militar israelian a declarat că „sute de teroriști” au fost uciși și zeci au fost capturați în luptele cu militanții Hamas în Gaza și în sudul Israelului.

10.45- Bombardamente masive din Gaza prin avioane de război asupra Palestinei

10.31 -30 de polițiști israelieni au murit în confruntările cu palestinienii

30 de polițiști israelieni au murit în confruntările cu palestinienii.

Armata anunță că vrea să evacueze locuitorii din toate localitățile de la frontiera cu Gaza, în următoarele 24 de ore

10.15- Cel puțin 26 de soldați israelieni au murit într-un atac al Hamas în sudul țării

Cel puțin 26 de soldați israelieni au fost uciși într-un atac al grupării militante Hamas în sudul țării, a anunțat duminică armata israeliană.

Cifra face parte dintr-un bilanț de peste 250 de morți în cel mai sângeros atac împotriva israelienilor din ultimele decenii.

10.05- Femei și copii se află printre cei 100 de israelieni răpiți de Hamas, potrivit ambasadei

Ambasada Israelului în Statele Unite afirmă că peste 100 de soldați și civili din țară au fost răpiți de luptătorii Hamas.

Printre aceștia se numără femei și copii, susține ambasada, iar situațiile active de luare de ostatici sunt „în curs de desfășurare”.

10.00- Premierul israelian avertizează asupra unui „război lung”. Țara se confruntă cu o criză de ostatici fără precedent în urma atacului Hamas

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că țara „se angajează într-un război lung și dificil”, în timp ce se confruntă cu o criză a ostaticilor fără precedent, după ce militanții palestinieni au lansat un atac surpriză terestru, maritim și aerian din Gaza, ucigând sute de persoane și infiltrându-se pe teritoriul israelian.

9.57- Hamas afirmă că luptătorii săi sunt în continuare implicați în „confruntări violente” în mai multe orașe din interiorul Israelului

Ramura armată a Hamas, Brigăzile Al-Qassam, afirmă că luptătorii săi sunt în continuare implicați în „confruntări violente” în mai multe orașe din interiorul Israelului.

Printre acestea se numără Ofakim, Sderot, Yad Mordechai și Kfar Azza, Be’eri și Kissufim, se arată într-un comunicat al grupării armate pe canalul său Telegram.

9.32- Israelul distruge infrastructura militară situată în reședința șefului de informații Hamas din Gaza

În jur de 100 de oameni ar fi fost duși în Gaza. Sunt și cetățeni de alte naționalități.

Israelul distruge infrastructura militară situată în reședința șefului de informații Hamas din Gaza

9.26- Hezbollah anunță oficial că se alătură Bătăliei si operatiunii Furtuna Al-Aqsa

Hezbollah anunță oficial că se alătură Bătăliei si operatiunii Furtuna Al-Aqsa și începe să bombardeze locurile de ocupație israeliană din interiorul teritoriilor palestiniene ocupate din Liban

9.12- Kremlinul acuză Occidentul că neglijează conflictele din Orientul Mijlociu în favoarea susținerii Ucrainei

Kremlinul a amplificat mai multe operațiuni de informare după atacurile Hamas din Israel din 7 octombrie, acuzând în primul rând Occidentul că neglijează conflictele din Orientul Mijlociu în favoarea susținerii Ucrainei

9.04- Forțele israeliene au arestat 19 agenți Hamas în Cisiordania, afirmă un purtător de cuvânt al IDF


Armata israeliană, serviciul de securitate Shin Bet și forțele poliției de frontieră au arestat 19 agenți Hamas căutați în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în Cisiordania – inclusiv șase palestinieni în orașul Hebron din Cisiordania, potrivit purtătorului de cuvânt al FDI.

8.56 – Armata israeliană a lovit 10 ținte Hamas în Fâșia Gaza

Armata israeliană a lovit 10 ținte Hamas în Fâșia Gaza, inclusiv un sediu de informații și două bănci legate de mișcarea radicală, a anunțat serviciul de presă al armatei.

8.42- Biden: Sprijinul administrației mele pentru securitatea Israelului este solid și de neclintit

Biden: Acesta nu este un moment în care vreo parte ostilă Israelului să exploateze aceste atacuri pentru a obține avantaje. Sprijinul administrației mele pentru securitatea Israelului este solid și de neclintit.

8.36- Netanyahu a anunțat încheierea primei faze a operațiunii și distrugerea majorității forțelor inamice din Israel

Netanyahu a anunțat încheierea primei faze a operațiunii și distrugerea majorității forțelor inamice din Israel. Israelul a decis să întrerupă furnizarea de energie electrică a Fâșiei Gaza, precum și furnizarea de combustibil și bunuri, a declarat Biroul Primului Ministru.

8.34- Purtătorul de cuvânt al Hamas: Iranul a acordat sprijin grupării teroriste palestiniene

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Ghazi Hamad, a declarat pentru BBC că Iranul a acordat sprijin grupării teroriste palestiniene pentru a lansa sâmbătă un atac surpriză pe mai multe fronturi împotriva Israelului, citat de presa ebraică.

8.12- Prima poziție a Chinei

China este „profund îngrijorată” de escaladarea actuală a tensiunilor și a violenței dintre israelieni și palestinieni, a declarat duminica ministerul său de externe într-un comunicat.

„Facem apel la părțile relevante să rămână calme, să-și exercite reținerea și să pună capăt imediat ostilităților pentru a proteja civilii și pentru a evita deteriorarea în continuare a situației.

„Repetarea conflictului arată încă o dată că blocarea prelungită a procesului de pace nu poate dura”, a spus ministerul.

Acesta a cerut comunității internaționale „să acționeze urgent” pentru a „găsi o modalitate de a realiza o pace durabilă”.

8.00-Secretarul de stat al SUA Antony Blinken discută cu mai mulți omologi regionali

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a discutat cu mai mulți omologi regionali, inclusiv miniștri de externe și alți membri înalți ai guvernului din Turcia, Qatar și Iordania.

În plus, Blinken a lansat o declarație comună cu unii dintre omologii săi europeni, spunând „Împreună, trebuie să lucrăm pentru oprirea imediată a acestor atacuri și să sprijinim dreptul Israelului de a se apăra, de a salva ostaticii și de a-și proteja cetățenii”.

7.35- Hezbollah își asumă trei atacuri

Hezbollah revendică responsabilitatea pentru atacul asupra a trei locuri de ocupație israeliene din zona ocupată a Fermelor Libaneze Shebaa.

7.00- IDF atacă acum cu artilerie poligonul de tragere din Liban, din care s-a tras cu puțin timp un foc asupra teritoriului israelian

Forțele de artilerie ale IDF atacă acum cu foc de artilerie zona din Liban din care au fost efectuate împușcături în urmă cu câteva minute pe teritoriul israelian.

6.45- Forțele de apărare israeliene atacă cu artilerie zona din sudul Libanului

Forțele de apărare israeliene atacă cu artilerie zona din sudul Libanului de unde au fost lansate bombe de mortier asupra Israelului. FDI este pregătit pentru toate scenariile și va continua să protejeze securitatea locuitorilor statului Israel”, a precizat acesta. Potrivit rapoartelor din Liban, FDI atacă cu obuze situl Rawaisat al-Alam, în apropiere de satul Shuba.

Irsael: peste 300 de morți, peste 1590 raniti. 26 de soldați IDF au fost uciși, în luptele de ieri la granița Fâșiei Gaza, potrivit Canal 14.

6.55- Numărul de morți din Palestina a crescut

Ministerul Sănătății din Gaza: 256 de cetățeni, inclusiv 20 de copii, au fost murit, iar 1.788 de cetățeni au fost răniți, inclusiv 121 de copii, ca urmare a agresiunii israeliene din ultimele 24 de ore.

6.23 – Nancy Pelosi se va alătura astăzi comunității evreiești din Bay Area

Președintele emerit al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, se va alătura astăzi comunității evreiești din Bay Area la o adunare comună pentru a deplânge victimele israeliene ale atacurilor Hamas și pentru a fi solidari cu Israelul, rugându-se în același timp pentru pace.

Pelosi va fi prezentă la Congregația Sherith Israel din San Francisco, alături de consulul general al Israelului în nord-vestul Pacificului, rabini locali și lideri ai comunității evreiești.

6.11- Declarațiile experților militari

Experți militari independenți au declarat că atacurile militanților Hamas din Gaza împotriva Israelului au fost extrem de neobișnuite pentru această grupare – atacuri coordonate cu rachete și rachete, infiltrări în orașe israeliene, chiar și un atac eșuat cu apă.

În timp ce analiștii au spus că pare puțin probabil ca militanții să poată învinge armata israeliană într-o luptă prelungită, un obiectiv major pare să fie acela de a atrage alte țări din regiune într-un război mai amplu. Atacul în sine a fost foarte complex”, a declarat Mick Mulroy, un fost oficial de top al Pentagonului pentru Orientul Mijlociu și ofițer paramilitar în retragere al C.I.A..

Mulroy a declarat că invazia a fost precedată de un baraj de mii de rachete și rachete care probabil a uimit mare parte din forțele armate israeliene și din forțele de poliție.

6.03 – Benjamin Netanyah: Intrăm într-un război lung și dificil”

Într-un mesaj transmis în cursul nopții, Netanyahu a spus că războiul a fost forțat de un atac criminal al Hamas”, iar prima etapă se va încheia în următoarele ore, când majoritatea militanților de pe teritoriul israelian vor fi fost eliminați.

UPDATE

Organismul de reglementare a aviației civile din SUA a îndemnat companiile aeriene și piloții americani să dea dovadă de prudență extremă” atunci când zboară în spațiul aerian israelian.

Avertismentul Administrației Federale a Aviației (FAA) seamănă cu o alertă emisă de Israel, care se aplică la toate altitudinile. Între timp, Departamentul de Stat al SUA le-a cerut, de asemenea, cetățenilor americani din Israel să rămână vigilenți și să își sporească securitatea.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Lupte armate au făcut ravagii în timpul nopții între forțele israeliene și sute de luptători Hamas în cel puțin 22 de locații din Israel, inclusiv în cel puțin două în care atacatorii țineau ostatici, a declarat armata israeliană.

Israelul va întrerupe aprovizionarea cu energie electrică, combustibil și bunuri în Gaza, potrivit unor rapoarte media care citează o declarație a biroului premierului israelian Benjamin Netanyahu. Gaza a fost deja aruncată în întuneric sâmbătă, când autoritățile israeliene au întrerupt alimentarea cu energie electrică a teritoriilor sale.

La câteva ore după ce bărbați înarmați din Gaza s-au infiltrat în Israel și armata israeliană a început să bombardeze Fâșia, violențele s-au extins și în Cisiordania, inclusiv în Ierusalimul de Est, anexat de Israel.

Ostaticii au fost, de asemenea, luați peste graniță, în Gaza, în cea mai sângeroasă zi de violență în Israel de la războiul de Yom Kippur încoace. Armata israeliană a cerut locuitorilor din șapte zone diferite din Fâșia Gaza să își părăsească locuințele și să se mute în centrele orașelor sau să se refugieze în adăposturi, în vederea pregătirii lansării de atacuri împotriva țintelor Hamas.


Declarația lui Benjamin Netanyahu după atacuri: „Vom câștiga acest război, dar prețul este prea greu de suportat, iar aceasta este o zi foarte grea pentru noi toți. Hamas vrea să ne ucidă pe toți. Este un dușman care ucide copii și mame în casele lor, în paturile lor. Un dușman care răpește bătrâni, copii, fete. Criminalii care ne plesnesc și măcelăresc cetățenii, copiii noștri, care una peste alta au ieșit să petreacă vacanța. Forțele Hamas au invadat teritoriul israelian în această dimineață, într-o dimineață de sărbătoare și de Shabat, și au ucis civili nevinovați, copii și bătrâni. Hamas a început un război crud și rău”.

Citește și: