• Nu a existat niciun semn al bolii care l-a determinat să renunțe la evenimentele cheie timp de trei zile.
  • Sondajele – pentru președinție și parlament – vor fi cea mai grea provocare a lui de până acum.
  • Președintele a vorbit aproape 40 de minute, cu o voce puternică.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a reapărut sâmbătă în campania electorală în vestul Turciei, scrie BBC. A ajuns în orașul-port Izmir, la o mulțime care așteptase ore întregi sub un soare fierbinte. A fost o prezență puternică la vot într-un bastion al opoziției.

Nu a existat niciun semn al bolii care l-a determinat să renunțe la evenimentele cheie timp de trei zile în această săptămână – cu doar două săptămâni înainte de alegeri. Sondajele – pentru președinție și parlament – vor fi cea mai grea provocare a lui de până acum, după douăzeci de ani la putere.

Recep Erdogan a vorbit aproape 40 de minute, cu o voce puternică, ridicând spectrul „terorismului” și spunând că doar el poate aduce creștere pentru Turcia. A fost o performanță combativă care i-a liniștit pe susținătorii săi și poate să-i fi îngrijorat opoziția. Principalul său rival la președinție, Kemal Kilicdaroglu – un candidat laic susținut de o alianță de șase partide – va organiza un miting în același loc duminică. Sondajele de opinie îi oferă dlui Kilicdaroglu – un fost funcționar care vorbește blând – dar alegerile ar putea fi o fotografie finală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Erdogan, care are 69 de ani, a surprins telespectatorii marți seara când s-a simțit rău în timpul unei transmisiuni în direct, care a trebuit să fie oprită. A dat vina pe o boală de stomac.

„Când am aflat vestea despre sănătatea lui, l-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea boala lui”, a spus Gurbet Dostum, o mamă a doi copii în vârstă de 42 de ani. La fel ca multe femei de la miting – care a fost segregat – ea purta batic. Fundamentul președintelui este conservatorii religioși, dar au existat și acolo susținători seculari.

Citește și