• Mesajul va fi redat la slujba de la Catedrala Worcester.
  • Regele, care este tratat pentru cancer, nu va fi prezent, iar regina Camilla va împărți tradiționalii „bani Maundy” în numele său.
  • Mesajul Regelui, consemnat la mijlocul lunii martie, va include o lectură a Bibliei și o chemare care ca națiune.

Regele a înregistrat un mesaj pentru slujba de Joia Mare în care îi lăuda pe cei care „întind mâna prieteniei, mai ales într-un moment de nevoie”, scrie BBC.

Mesajul va fi redat la slujba de la Catedrala Worcester. Regele, care este tratat pentru cancer, nu va fi prezent, iar regina Camilla va împărți tradiționalii „bani Maundy” în numele său.

Numărul de destinatari se potrivește cu vârsta monarhului – astfel încât 75 de bărbați și femei vor primi acest cadou simbolic.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Mesajul Regelui, consemnat la mijlocul lunii martie, va include o lectură a Bibliei și o adresare către națiune: „Avem nevoie și beneficiem foarte mult de cei care ne întind mâna prieteniei, mai ales într-o perioadă de nevoie”.

Deși nu va comenta în mod direct propria sănătate – sau diagnosticul de cancer al Prințesei de Wales – el va vorbi despre importanța celor care au grijă de ceilalți.

Mesajul său spune că „ar trebui să ne slujim și să avem grijă unii de alții” și va repeta promisiunea sa de încoronare „de a nu fi slujiți, ci de a sluji”.

Slujba Maundy, în care monarhul dă cadouri, este una dintre cele mai vechi ceremonii regale, datând cel puțin din secolul al XIII-lea și domnia Regelui Ioan, un monarh care este înmormântat în această catedrală medievală.

Citește și