• Regele Charles al III-lea îşi va face apariţia, sâmbătă, călare pe cal, la Parada Trooping the Colour, fiind pentru prima dată când această ceremonie este dedicată noului suveran al Marii Britanii.
  • Traseul paradei se va întinde de la Palatul Buckingham, de-a lungul The Mall, până la Horse Guards Parade, Whitehall şi înapoi.
  • Trooping the Colour – o paradă militară la Londra – exista anterior ca eveniment de sine stătător.

Regele Charles al III-lea îşi va face apariţia, sâmbătă, călare pe cal, la Parada Trooping the Colour, fiind pentru prima dată când această ceremonie este dedicată noului suveran al Marii Britanii, scrie CNN.

Monarhul călărește un cal

Charles a sărbătorit ziua sa de naştere, cea reală, ca monarh, la 14 noiembrie, dar sâmbătă, 17 iunie, conform tradiţiei, îşi va sărbători din nou ziua – în mod oficial şi public – pentru prima dată de când a urcat pe tron.

Charles se va alătura celor 1.500 de soldaţi care vor defila, precum şi celor 300 de cai care vor lua parte la ceremonia în onoarea sa. Sunt implicate Cavaleria Casei Regale şi cele cinci regimente de gărzi – Grenadier, Coldstream, Scoţienii, Garda Irlandeză şi Garda Galeză.

Recomandări

ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Regele Charles al III-lea va fi întâmpinat la parada gărzilor călare cu un salut regal, după care va inspecta gărzile galeze cu celebrele lor căciuli din blană de urs.

Prinţul William, în calitatea sa de colonel al gărzilor galeze, a făcut o ultimă trecere în revistă a pregătirilor sâmbăta trecută, pentru a se asigura că totul este perfect pentru prima mare paradă a tatălui său.

Regina Camilla i se va alătura soţului ei în timp ce vor urmări cum Batalionul 1 al Gărzilor galeze îşi va desfăşura trupele.

Fanfare şi tobe

Zece fanfare şi corpuri de tobe vor mărşălui şi vor cânta la unison. 113 cuvinte de comandă sunt rostite de către ofiţerul care comandă parada.

Potrivit organizatorilor, traseul paradei se va întinde de la Palatul Buckingham, de-a lungul The Mall, până la Horse Guards Parade, Whitehall şi înapoi.

După spectacole, regele se va întoarce la palat şi lui i se vor alătura alţi membri ai familiei regale la balcon, pentru a urmări zborul Forţelor Aeriene Regale.

Spectacol aerian

La spectacolul aerian ce va avea loc cu ocazia acestei ceremonii, vor participa 70 de aeronave din toate cele trei forţe armate, inclusiv avioane istorice, elicoptere, avioane de luptă, de transport aerian, de antrenament şi de prezentare.

Vor participa avioane din Marina Regală, Armata Britanică şi Forţele Aeriene Regale, potrivit Ministerului britanic al Apărării.

Avioanele vor decola din 15 locaţii diferite din Marea Britanie înainte de a se alătura în sud-estul Angliei ca să zboare peste capitală.

Sărbătoarea va culmina cu un spectacol de culoare lansat de piloţii RAF în culorile drapelului naţional, roşu, alb şi albastru.

Tradiția acestei festivități a început în 1748

Încă din secolul al XVIII-lea, regii şi reginele Marii Britanii şi-au dublat festivităţile pentru ziua de naştere, organizând atât o celebrare publică – aniversarea oficială – cât şi un eveniment privat, la data reală.

Motivul este unul simplu: nimeni nu vrea ca ploaia să le strice parada, aşa că, încă din anii 1740, monarhii şi-au lăsat pentru vară petrecerile pline de fast. 

Tradiţia se crede că a început cu regele George al II-lea, în 1748, care era pasionat de petreceri. Acesta este anul în care sărbătoarea anuală Trooping the Colour din Marea Britanie a fost asociată pentru prima dată cu ziua de naştere a suveranului.

Ca şi Charles al III-lea, regele George se născuse în noiembrie, când vremea în Marea Britanie este adesea departe de a fi ideală.

Ce este Trooping the Colour?

Trooping the Colour – o paradă militară la Londra – exista anterior ca eveniment de sine stătător. A fost oficial şi permanent reprofilată ca sărbătoare a zilei de naştere a suveranului după ce George al III-lea a devenit rege în 1760.

Citește și

Elon Musk a anunțat că, până la sfârşitul anului, vrea să implanteze primul cip în creierul unui om

Arnold Schwarzenegger spune că ar câștiga „clar” cursa pentru funcția de președinte al SUA. De ce nu poate candida

VIDEO. Momentul în care doi frați se reîntâlnesc cu lacrimi în ochi după catastrofa cu ambarcațiunea din Grecia