• Una dintre cele mai grave dezastre care implică migranți s-a produs în Marea Mediterană, în sudul Greciei.
  • Supraviețuitorii ambarcațiunii spun că la bordul bărcii se aflau aproximativ 100 de copii.
  • Cel mai cunoscut videoclip de după teribilul accident a apărut azi și arată doi frați care se regăsesc.

Supraviețuitorii unei ambarcațiuni care evacua migranți s-a scufundat în partea sudică a Mării Mediterane, mai exact în Grecia, fiind una dintre cele mai mari dezastre care implică traficul de persoane din Europa, scrie BBC.

Cel puțin 78 de persoane au fost deja confirmate ca fiind moarte în urma dezastrului, se presupune că în respectiva barcă erau prezenți aproximativ 100 de copii.

Dar mulți alții ar putea fi încă dispăruți pe mare, rapoartele sugerând că la bordul navei se aflau aproximativ 750 de persoane.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Nouă persoane, inclusiv mai mulți egipteni, au fost arestate sub suspiciunea de trafic de persoane, relatează o televiziune din Grecia.

Paza de coastă a fost criticată pentru că nu a intervenit mai devreme, dar autoritățile spun că ofertele lor de ajutor au fost refuzate.

Ce au declarat autoritățile și supraviețuitorii

Salvatorii continuă să cerceteze zona în care s-a răsturnat ambarcațiunea, la aproape 50 de mile marine de coasta de sud-vest, în timp ce speranțele de a găsi mai mulți supraviețuitori se micșorează considerabil.

Ambarcațiunea plecase goală din Egipt și se oprise în portul libian Tobruk, unde a preluat migranți cu care voiau să ajungă Italia.

Purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Ilias Siakantaris, a declarat că nu se știe câte persoane se aflau în barcă: „Dar știm că mai mulți contrabandiști fac trafic de persoane”.

Un videoclip în care un supraviețuitor și fratele său se reîntâlnesc, a devenit viral prin emoția pe care aceștia o transmit.

Familiile unora dintre cei dispăruți au sosit în Kalamata în căutarea celor dragi. „Rudele mele se aflau pe vas”, a declarat Aftab, care a călătorit din Marea Britanie și continuat spunând că; „Cel puțin patru dintre rudele sale din Pakistan sunt de negăsit”.

Citește și: