• Elon Musk se așteaptă ca start-up-ul său cu cipuri cerebrale Neuralink să înceapă primul său test pe oameni în acest an.
  • ,,Vreau să liniştesc pe oricine s-ar putea teme de Neuralink. Va fi un proces destul de lent”, a adăugat el.
  • Neuralink, un start-up creat de Elon Musk, a primit aprobarea autorităţilor sanitare din SUA la sfârşitul lunii mai pentru a-şi putea testa implanturile cerebrale pe subiecţi umani.

Elon Musk a anunţat vineri că doreşte să doteze ,,anul acesta” o primă fiinţă umană cu implanturi neuronale de la compania sa Neuralink, a cărei tehnologie tocmai a fost autorizată în Statele Unite, scrie Reuters.

,,Sperăm că, mai târziu în acest an, vom realiza prima noastră implantare a unui cip la om, pentru cineva care are o formă de tetraplegie” , a detaliat miliardarul răspunzându-le unui copil şi tatălui acestuia la finalul unei sesiuni de întrebări organizată la Dôme de Paris, în faţa a 3.600 de persoane.

,,Vreau să liniştesc pe oricine s-ar putea teme de Neuralink. Va fi un proces destul de lent”, a adăugat el.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Neuralink, un start-up creat de Elon Musk, a primit aprobarea autorităţilor sanitare din SUA la sfârşitul lunii mai pentru a-şi putea testa implanturile cerebrale pe subiecţi umani.

Ţelul multimiliardarului este ca prin intermediul cipurilor implantate în creierul uman creierul şi computerele să comunice în mod direct.

Pe termen mediu, obiectivul este de a ajuta persoanele paralizate, care suferă de leziuni ale măduvei spinării sau care sunt afectate de boli neurologice precum boala Parkinson.

Obiectivul pe termen lung este crearea unei relaţii simbiotice între oameni şi inteligenţa artificială, care ar putea atenua frontierele dintre gândirea umană şi computer.

Citește și

FOTO. Iubita lui Al Pacino a născut. Cei doi au fost surprinși plimbându-se în oraș

Noua platformă socială care rivalizează cu Twitter. A fost creată de foștii angajați ai lui Elon Musk

Fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, nu crede că Putin va supraviețui politic unui război pierdut de Rusia