• Prințul William și fratele lui, prințul Harry, au fost pentru prima dată, după mult timp, aproape unul de celălalt
  • Doar 30 de persoane au avut voie să-i aducă un ultim omagiu la slujba din capela Saint George, de la castelul Windsor
  • Regina a stat singură, pentru a păstra restricțiile impuse de pandemie

Prințul Philip a fost condus ieri pe ultimul drum. Ceremonia funerară, pe acorduri de fanfare militare, i-a onorat toate realizările avute în cei 99 de ani de viață.

Înmormântarea a reunit toți membrii familiei regale. Prințul William și fratele lui, prințul Harry, au fost pentru prima dată, după mult timp, aproape unul de celălalt.

Doar 30 de persoane au avut voie să-i aducă un ultim omagiu la slujba din capela Saint George, de la castelul Windsor. Dacă nu ar fi existat pandemia, aproximativ 800 de persoane ar fi participat la slujba de înmormântare.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
Pall Bearers carry the coffin of the Duke of Edinburgh into St George’s Chapel for his funeral, followed by members of the Royal family, at Windsor Castle, in Windsor, England, Saturday April 17, 2021. Prince Philip died April 9 at the age of 99 after 73 years of marriage to Britain’s Queen Elizabeth II. (Danny Lawson/Pool via AP)

Tot din cauza restricțiilor, Regina Elisabeta a II-a, cea care i-a fost alături timp de 73 de ani prințului Philip, a stat singură pe tot parcursul ceremoniei. A ascultat, cu capul plecat, imnul Marii Britanii, God Save The Queen.

Prinţii William şi Harry au vorbit unul cu celălalt și au plecat împreună de la înmormântarea bunicului lor

Prințul Harry, care a zburat din Statele Unite pentru a participa la înmormântare, a mers și a vorbit cu fratele său William și cumnata sa, Kate, la sfârșitul slujbei. E prima dată când au vorbit în public de când Harry și soția sa Meghan au acordat un interviu exploziv moderatoarei Oprah Winfrey, luna trecută.

Britanicii nu au putut să nu își ia rămas bun de la prințul Philip

Deși au fost sfătuiți să nu vină la castel în timpul ceremoniei, britanicii n-au putut rezista și au depus din nou flori în memoria ducelui de Edinburgh.

„Pentru mine, personal, am simțit că este important să vin aici pentru că, în primul rând, l-am cunoscut, dar și pentru că el a fost alături de noi întreaga lui viață. Și cred că și o dovadă de respect, știu că ei a spus că nu ar trebui să venim aici, ar fi preferat să nu venim, dar am fost uimită de câți oameni erau de fapt aici. Evident, și ei simt la fel”, a spus Maria Harvey.

Prințul Philip și-a petrecut ultimii ani din viață la Norfolk, la castelul său de suflet, The Sandringham Farm Estate. Localnicii l-au simțit ca pe unul dintre ei.

A făcut ce trebuie, a rămas lângă regină. Mereu. Asta e sigur. A fost acolo. E un pic trist. Acum că s-a dus”, a spus Linda.

Un sentiment de pierdere. Nu sunt cine știe ce fan al familiei regale dar, da, avea 99 de ani. E trist pentru oricine când moare la această vârstă”, a spus și Les.

Prințul Philip a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Pe 10 iunie ar fi împlinit un secol de viață.