• S-a decis că riscul pentru fratele mai mare era prea mare”.
  • Pentru Harry, care a participat la două misiuni în Afganistan în deceniul petrecut în armată, riscul era acceptabil”.
  • Afirmațiile se potrivesc cu sentimentul exprimat în cartea de memorii a prințului Harry, Spare.

Regina Elisabeta a II-a a crezut că nepoții ei, prințul Harry și prințul William, ar trebui să își facă amândoi datoria” mergând la război în Afganistan, a declarat un fost șef al armatei britanice, informează The Independent.

Cu toate acestea, s-a decis că riscul pentru fratele mai mare era prea mare” în calitate de moștenitor al tronului, potrivit generalului Sir Mike Jackson, care a fost șeful Statului Major General din 2003 până în 2006.

Dar pentru fratele mai mic al lui William, Harry, care a participat la două misiuni în Afganistan în deceniul petrecut în armată, riscul era acceptabil”, a spus el. Fostul șef militar a încălcat protocolul într-un nou documentar ITV, The Real Crown, pentru a divulga ceea ce i-a spus regretata regină în timpul uneia dintre întâlnirile lor private, care aveau loc o dată sau de două ori pe an.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ea a fost foarte clară. Ea a spus: Nepoții mei au luat șilingul meu, prin urmare trebuie să își facă datoria. Și asta a fost tot”, a declarat el în cadrul emisiunii. Dar s-a decis că [pentru] William, ca moștenitor al moștenitorului, riscul este prea mare. Dar pentru fratele său mai mic, riscul era acceptabil.” Afirmațiile se potrivesc oarecum cu sentimentul titular exprimat în cartea de memorii a prințului Harry, Spare, în care acesta își expune nemulțumirile legate de presupusul său rol în cadrul familiei regale în raport cu cel al fratelui său mai mare.

În timp ce Harry a fost în Afganistan, susținând în mod controversat că a ucis 25 de luptători talibani în timpul a șase misiuni ca pilot de elicopter Apache, fratele său, William, a petrecut și el șapte ani în forțele armate, dar nu a fost trimis în misiune peste hotare.

Actualul prinț de Wales a fost fără echivoc, foarte dornic să plece”, a declarat directorul Fundației Forțelor Britanice, Mark Cann, în cadrul emisiunii. Dar a fost complex, iar unele minți foarte mari și oameni cu experiență și-au exprimat un punct de vedere în această privință”, a spus Cann.

Citește și: