• El a spus că modificările vor fi supuse unui vot în parlament, dar acesta va fi un vot liber.
  • Sunak a promis, de asemenea, că va restrânge disponibilitatea vape-urilor.
  • Cu privire la fumat, el a spus că nu ar fi corect „să luăm dreptul oricui de a fuma”.

Rishi Sunak vrea să mărească vârsta legală pentru cumpărarea de țigări în Anglia cu un an în fiecare an, într-o represiune împotriva fumatului. Premierul a spus că legislația propusă va însemna „un tânăr de 14 ani de astăzi nu-i va fi vândută niciodată legal o țigară și că și generația lor poate crește fără fumat”, relatează Sky News.

El a spus că modificările vor fi supuse unui vot în parlament, dar acesta va fi un vot liber, la fel ca interzicerea fumatului în locuri publice și ridicarea vârstei de fumat la 18 ani.

Adresându-se la conferința anuală a partidului Tory, Sunak a promis, de asemenea, că va restrânge disponibilitatea vape-urilor în cadrul planurilor de „a pune următoarea generație pe primul loc”. Cu privire la fumat, el a spus că nu ar fi corect „să luăm dreptul oricui de a fuma”. Cu toate acestea, el a spus că s-ar putea face mai mult pentru a opri adolescenții să ia țigări.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Îmi propun ca în viitor să creștem vârsta fumatului cu un an în fiecare an”, a spus el delegaților de partid din Manchester. „Mai târziu, marea majoritate încearcă să renunțe, dar mulți eșuează pentru că sunt dependenți și și-ar dori să nu fi preluat niciodată acest obicei. Dacă am putea întrerupe acel ciclu, dacă am putea opri începutul, atunci am fi pe cale să punem capăt celei mai mari cauze de deces și boli din țara noastră”, a spus Sunak.

Citește și: