• Reclama a fost realizată de comitetul de acțiune politică American Values 2024, un așa-numit Super Pac.
  • Super Pacs au voie să strângă și să cheltuiască o sumă nelimitată de bani în sprijinul candidaților politici.
  • Reclama a fost difuzată duminică, chiar înainte de pauza Super Bowl.

Robert F. Kennedy Jr. și-a cerut scuze rudelor după ce o reclamă la Super Bowl a reflectat o reclamă difuzată de campania unchiului său John F. Kennedy în 1960. Kennedy, un avocat de mediu și activist anti-vaccin, candidează la președinție ca independent, scrie BBC.

Reclama a fost difuzată duminică, chiar înainte de pauza Super Bowl. Acesta a inclus imagini cu Robert F Kennedy Jr. inserate în spotul original din 1960 și un jingle vesel care repeta numele de familie Kennedy de 15 ori în 30 de secunde.

Reclama a fost realizată de comitetul de acțiune politică American Values 2024, un așa-numit Super Pac. Super Pacs au voie să strângă și să cheltuiască o sumă nelimitată de bani în sprijinul candidaților politici, dar nu se pot coordona cu campaniile.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
CE FILME VEZI DE PAȘTE
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?

Spotul a costat 7 milioane de dolari, potrivit co-fondatorului American Values 2024, Tony Lyons. Un donator al American Values 2024 Pac, Tim Mellon, a dat grupului 15 milioane de dolari. Mellon este, de asemenea, un donator important al Pacs care îl sprijină pe dl Trump.

Unul dintre verii lui Kennedy a criticat reclama și activismul anti-vaccin al candidatului. Reclama vărului meu la Super Bowl a folosit fețele unchiului nostru – și ale mamei mele. Ea ar fi fost îngrozită de opiniile sale mortale despre îngrijirea sănătății”, a scris Bobby Shriver, fiul lui Eunice Kennedy Shriver, sora președintelui Kennedy, într-o postare pe X. Respectul pentru știință, vaccinuri și echitatea în domeniul sănătății erau în ADN-ul ei”.

În replică, RFK Jr a postat: Îmi pare foarte rău dacă reclama de la Super Bowl a provocat durere cuiva din familia mea. Reclama a fost creată și difuzată de American Values Super PAC fără nicio implicare sau aprobare din partea campaniei mele. Regulile FEC interzic Super PAC-urilor să se consulte cu mine sau cu personalul meu. Vă iubesc pe toți. Dumnezeu să vă binecuvânteze.”

Reclama a rămas fixată în partea de sus a feed-ului X al candidatului luni dimineață. Reclama originală a fost o încercare de a-l prezenta pe John F. Kennedy ca un echilibru între tinerețe și experiență. Președintele Kennedy, un democrat, a fost cel mai tânăr președinte ales vreodată și, în 1960, s-a confruntat cu un politician experimentat din partea republicanilor – vicepreședintele în exercițiu Richard Nixon.

Citește și