• Roberta Metsola a vorbit cu 900 de elevi și studenți români
  • Metsola: „Spațiul Schengen nu va fi complet până nu intră și România.”
  • Astăzi a început Congresul Partidului Popular European

Invitată la o discuție cu 900 de elevi și studenți români, la Opera Națională București, Roberta Metsola a promis că în viitor vom fi europeni cu drepturi egale. Metsola i-a sfătuit pe tinerii români să aleagă programele Erasmus și să meargă la traininguri la Parlamentul European.

Roberta Metsola a venit în România cu ocazia Congresului Partidului Popular European, care a început azi, la Romexpo. La Congresul, organizat de PNL, participă peste 1.000 de delegaţi din peste 40 de ţări. Discuția despre intrarea României în spațiul Schengen a fost deschisă și în timpul Congresului.

„România are dreptul să devină membru deplin al Schengen. Merităm respect, cetățenii noștri nu trebuie să stea la coadă să intre în spațiul Schengen,” a susținut președintele PNL, Nicolae Ciucă, pe scena Congresului.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

România are în continuare un adversar puternic în demersul spre Schengen. Cancelarul austriac Karl Nehammer și delegații partidului său se opun ca România și Bulgaria să intre cât mai repede în Schengen.

Citește și