• În această lună e aşteptată ridicarea controalelor la frontierele maritime şi aeriene.
  • Ciolacu a afirmat că până la finalul acestui an România va adera complet la Spaţiul Schengen.
  • Cătălin Predoiu: România ar putea aduce mai multă stabilitate zonei Schengen. Nu este deloc corect să avem doar o integrare parțială.

Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, spune că România ar putea aduce mai multă stabilitate zonei Schengen. „Nu este deloc corect să avem doar o integrare parțială.

Aderarea cu frontierele aeriene și maritime este un prim pas, însă, „acest progres ar trebui urmat de un alt pas, chiar în acest an”, spune acesta.  Între timp, Gerhard Karner evită să se pronunţe cu privire la intrarea României şi Bulgariei în Schengen cu graniţele terestre.

Cum decurg discuțiile și când vom intra integral în Spațiul Schengen?

Cristian Unteanu, editorialist: „După părerea mea, marcată de evoluțiile din Ucraina. Vedeți că noi vorbim tot timpul despre Schengen, Schengenîn acesta cu frontiere maritime și aeriene și în genul pe care îl visăm și noi, un complet care cuprinde și accesul terestru. Dar mai există un Schengen care poate deveni nespus de important nu numai pentru noi, dar pentru întreaga Europă și în genul militar, adică un fel de regulament pentru accesul infinit mai ușor.”

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE
TU DE CE TE BUCURI
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE

Citește și