• Cei cu forme de cancer cauzate de poluare sunt eligibili pentru despăgubiri.
  • Nicu Șefănilă: „Am redus nivelul de particule periculoase acceptabile și am impus măsurători omologate obligatorii în zonele cele mai poluate.”
  • Studiu: Trecerea la mașini electrice poate scădea atacurile de astm și de bronșită.

Românii care se îmbolnăvesc de cancer pulmonar și alte boli grave din cauza poluării vor putea să ceară despăgubiri statului pentru daunele provocate de lipsa de acțiune din partea autorităților locale.

„Am redus nivelul de particule periculoase acceptabile și am impus măsurători omologate obligatorii în zonele cele mai poluate. Sper că, astfel, România va respira mai bine și cetățenii vor fi mai sănătoși!”, spune europarlamentarul Nicu Ștefănuță în urma negocierilor dintre Parlament și Consiliul European.

Trecerea la vehicule electrice ar fi un avantaj pentru oamenii din întreaga lume, inclusiv pentru copii, pentru că ar scădea atacurile de astm și de bronșită, arată un studiu al Asociaţiei de Boli Pulmonare din America. Dacă toate mașinile vândute până în 2035 ar fi electrice, cazurile de astm ar scădea cu aproape 3 milioane, iar atacurile de bronșită cu 150 de mii. De asemenea, ar fi cu 500 de cazuri mai puține de mortalitate infantilă.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și: