• Rusia a interzis temporar exporturile de benzină și motorină către toate țările din afara unui cerc de patru state ex-sovietice, cu efect imediat, pentru a „stabiliza piața internă”.
  • Prețurile la motorină în Europa au crescut cu 5%, la peste 1.000 de dolari pe tonă, ca răspuns la decizia Moscovei.
  • Rusia și-a redus deja exporturile maritime de motorină și benzină cu aproape 30%, până la aproximativ 1,7 milioane de tone metrice în primele 20 de zile ale lunii septembrie.

Rusia a interzis temporar exporturile de benzină și motorină către toate țările din afara unui cerc de patru state ex-sovietice, cu efect imediat, pentru a „stabiliza piața internă”, scrie The Guardian.

„Restricțiile temporare vor ajuta la saturarea pieței combustibililor, ceea ce, la rândul său, va reduce prețurile pentru consumatori”, a spus Kremlinul într-un comunicat.

Ministerul Energiei a spus că măsura va împiedica exporturile neautorizate de carburanți. Prețurile la motorină în Europa au crescut cu 5%, la peste 1.000 de dolari pe tonă, ca răspuns la decizia Moscovei.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

În ultimele luni, Rusia a suferit lipsuri de benzină și motorină. Prețurile combustibililor au crescut, deși există o plafonare pentru a încerca să le reducă în conformitate cu inflația oficială. Prețurile țițeiului Brent se apropie de 100 de dolari pe baril și a crescut cu 1%, până la 94 de dolari, joi.

Rusia și-a redus deja exporturile maritime de motorină și benzină cu aproape 30%, până la aproximativ 1,7 milioane de tone metrice în primele 20 de zile ale lunii septembrie, comparativ cu aceeași perioadă din august, potrivit comercianților și datelor Bursei de Valori din Londra.

Kremlinul a adăugat: „Anterior, pentru a stabiliza situația de pe piața carburanților, guvernul a ridicat volumele obligatorii de furnizare de benzină și motorină către bursa de mărfuri. Monitorizarea zilnică a achizițiilor de combustibil pentru nevoile producătorilor agricoli cu ajustarea promptă a volume a fost, de asemenea, instaurată”.

Citește și: