• Navalnîi a murit vineri, după o plimbare în colonia polară „Lupul polar”.
  • Anchetatorii ruși nu au stabilit încă cauza morții.
  • Verificarea oficială a cauzei decesului a fost prelungită și nu se știe cât va dura.

Anchetatorii ruși nu au stabilit încă cauza morții lui Alexei Navalnîi și nu este clar cât timp va dura până când vor fi făcute concluziile oficiale, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, scrie Reuters.

Navalnîi, un fost avocat în vârstă de 47 de ani, a căzut inconștient și a murit vineri după o plimbare în colonia penală „Lupul polar” din Harp, la aproximativ 1.900 km nord-est de Moscova, unde își ispășea o pedeapsă de trei decenii, a anunțat serviciul penitenciarului.

Mama lui Navalnîi, Lyudmila, a fost anunțată sâmbătă de colonia penitenciară că acesta a pierit din cauza „sindromului morții subite”, un termen vag pentru diferite afecțiuni cardiace care se termină cu moartea, potrivit echipei lui Navalnîi.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Yarmysh, a declarat că mamei sale, în vârstă de 69 de ani, și avocaților li s-a spus că verificarea oficială a cauzei decesului a fost prelungită și că nu se știe cât va dura.

„Cauza decesului este nedeterminată”, a declarat Yarmysh, adăugând că autoritățile ruse mint și trag de timp. Mama și avocații săi nu au fost lăsați să intre luni în morga din orașul arctic de lângă colonia penitenciară. „Întrebat dacă trupul lui Alexei se afla acolo, personalul nu a răspuns”, a spus Yarmysh.

Moartea lui Navalnîi privează opoziția rusă disparată de liderul său cel mai carismatic și mai curajos, în timp ce președintele Vladimir Putin se pregătește pentru alegerile care îl vor menține la putere cel puțin până în 2030.

Citește și