• Experții forțelor aeriene ruse propun un atac preventiv pentru a întrerupe etapa inițială a unui atac aerian masiv integrat, al inamicului.
  • Forțele ruse ar trebui să lovească ținte critice ale NATO cu avioane, drone, rachete, arme electronice și noi arme hipersonice pentru a împiedica inamicul să atace el primul.
  • Un rol esențial în astfel de atacuri va avea racheta hipersonică Kinjal, pe care Rusia se pregătește să o pună în funcțiune și care se poate sustrage scuturilor anti-rachetă americane.

Oamenii de știință ai armatei ruse au propus un atac preventiv, cu avioane cu echipaj uman și fără pilot, pentru a contracara strategia de luptă „multisferică” a Statelor Unite împotriva adversarilor, potrivit unui articol dintr-un jurnal academic al Forțelor Armate, scrie The Moscow Times.

Experții forțelor aerospațiale ruse descriu strategia Pentagonului de atac combinat, aerian, terestru, maritim, cibernetic și spațial, destinată paralizării unui inamic, drept o amenințare existențială la adresa securității naționale a Rusiei.

Oamenii de știință propun contracararea strategiei SUA printr-o operațiune aeriană cuprinzătoare, menită să perturbe atacul aerian masiv integrat, „provocând inamicului pagube intolerabile”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Rusia atacă cu „Pumnalul”

Forțele ruse ar trebui să lovească ținte critice ale NATO cu avioane, drone, rachete, arme electronice și noi arme hipersonice pentru a împiedica inamicul să atace el primul, afirmă documentul semnat de oameni de știință ai armatei.

Autorii au subliniat rolul rachetei hipersonice Kinjal (pumnal, în limba rusă), pe care Rusia se pregătește să o pună în funcțiune și despre care forțele ruse spun că se poate sustrage scuturilor anti-rachetă americane. Ei au spus că aeronavele cu echipaj uman și fără pilot ar putea disloca și arme cu laser pentru a deteriora echipamente neprotejate și pentru a afecta vizibilitatea soldaților inamici de la posturile de observație.

Sistemul de operațiuni multisferice al SUA, nefinalizat

Rusia este capabilă să treacă de la descurajarea (unei confruntări) nucleare la o politică de intimidare a potențialilor inamici printr-o distrugere complexă, prin toate tipurile de arme, ca parte a unor acțiuni preventive în fața amenințării unui război local asupra Federației Ruse”, precizează autorii.

Propunerea detaliată este semnată de profesorii V. Stucinsky și M. Korolkov de la Academia Forțelor Aeriene Zhukovsky-Gagarin și a apărut în numărul din decembrie al revistei trimestriale „Forțele Aerospațiale. Teorie și practică”.

Armata SUA a declarat că sistemul său de operațiuni multisferice mai are nevoie de „câțiva ani” până va putea fi finalizat.