• Luna trecută, Casa Albă a acuzat Rusia că dezvoltă o armă nucleară.
  • Vara trecută sonda rusă „Luna 25” s-a prăbușit pe suprafața selenară.
  • Trupele NATO se apropie de Rusia, au trecut fluviul Vistula din Polonia.
  • România participă cu trupe dislocate în Polonia şi ofiţeri de stat major.

Rusia și China vor să construiască o centrală nucleară pe Lună până în 2035. Anunțul șefului Roscosmos, agenția spațială a Rusiei, vine după un schimb de replici între SUA și Rusia pe tema armelor nucleare din spațiu.

Luna trecută, Casa Albă l-a acuzat pe Putin că dezvoltă o armă nucleară anti-satelit și a numit-o „o amenințare la adresa lumii”.

Totuși, Rusia a anunțat încă din noiembrie anul trecut că intenționează să trimită cosmonauți pe lună în următorii 10 ani. Ar fi pentru prima oară în istoria țării când rușii ar construi o bază pe suprafața Lunii.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Dar mai e mult până departe. Rusia are probleme și când încearcă să trimită o sondă pe satelitul natural al Pământului. Vara trecută, sonda „Luna 25” s-a prăbușit pe suprafața selenară.

În timp ce Putin și Xi Jinping își fac planuri pentru viitor, NATO continuă planurile deja bine puse la punct. Trupele NATO se apropie de Rusia, au trecut fluviul Vistula din Polonia, ca parte a exercițiului Steadfast Defender 24, cel mai mare exercițiu din ultimii aproape 40 de ani.

Citește și