• Comitetul care investighează infracţiunile majore a declarat că unii soldaţi ruşi au fost capturaţi de forţele ucrainene.
  • Ucraina a anunţat că verifică toate informaţiile privind tratamentul prizonierilor de război.
  • Aceasta a adăugat că va investiga orice încălcări şi va lua măsurile legale corespunzătoare.

Rusia susține că armata sa a fost torturată de către cea ucraineană, scopul fiind acela de a da „explicații false”. Comitetul care investighează infracţiunile majore a declarat că unii soldaţi ruşi au fost capturaţi de forţele ucrainene în regiunile Zaporojie şi Mykolaiv şi au fost reţinuţi ilegal de serviciile de securitate ucrainene.

„Ruşii au fost supuşi la violenţă fizică şi tortură pentru a-i forţa să dea explicaţii false cu privire la condiţiile reale ale detenţiei lor ilegale şi despre operaţiunea militară specială (a Rusiei)”, relatează Reuters, potrivit unei declaraţii a comisiei. Acuzaţiile comitetului nu au putut fi verificate.

Ucraina a anunţat că verifică toate informaţiile privind tratamentul prizonierilor de război şi că va investiga orice încălcări şi va lua măsurile legale corespunzătoare, conform Mediafax.

Recomandări

REZULTATELE EN AU FOST AFIȘATE
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
BERYL SE ÎNDREAPTĂ SPRE JAMAICA
BIDEN A GĂSIT VINOVATUL
TURCIA MERGE ÎN SFERTURI

Rusia, victima unui nou atac cibernetic

Hackerii de la Anonymous au dat o nouă lovitură Rusiei, după ce au sustras sute de mii de documente confidențiale de pe serverele de la Kremlin, anunță Express.UK.

Mai mult, pe lângă 200.000 de documente care vizează, printre altele, Ministerul Culturii din Rusia, hackerii au făcut publice 437.500 de e-mailuri aparținând companiilor rusești Forest, Aerogas, și Petrovsky Fort. Hackerii au promis că nu se vor opri până când agresiunea Rusiei din Ucraina nu va fi oprită, Vladimir Putin fiind considerat cel mai mare dușman al grupării.

Rusia a primit o nouă lovitură în războiul informatic, de data aceasta fiind vizate două mari companii rusești, un centru de afaceri, precum și Ministerul Culturii din Rusia. Conform HackRead, cei de la Anonymous au sustras și publicat 437.500 de e-mailuri care aparțineau companiilor rusești Aerogas, Forest, dar și din serverele Petrovsky Fort, fiind vorba de o bază de date de sute de GB de informații.