• Elon Musk susține că nu a tăiat internetul Starlink în Crimeea, așa cum se arată în cartea biografică.
  • Incidentul rămâne însă neclar, pentru că din context reiese că Pentagonul știa de discuțiile dintre autoritățile ucrainene și Starlink.
  • Mihailo Podoliac: Nepermițând ca dronele ucrainene să distrugă o parte din flota rusă, Musk a permis inamicului să lanseze rachete Kalibr asupra orașelor ucrainene.


Elon Musk susține că nu a tăiat internetul Starlink în Crimeea, așa cum se arată în cartea biografică, ci a refuzat de la început activarea acestuia, după o cerere a Kievului care viza portul Sevastopol.


După apariția unor fragmente din cartea biografică scrisă de Walter Aizicsăn și a reacțiilor puternice la faptul că miliardarul le-a refuzat ucrainenilor posibilitatea de a ataca Flota Rusă a Mării Negre din portul Sevastopol, Musk a precizat că “nu a tăiat internetul” așa cum scrisese CNN, ci a refuzat o cerere a Kievului de a extinde rețeaua și asupra Crimeei.


Incidentul rămâne însă neclar, pentru că din context reiese că Pentagonul știa de discuțiile dintre autoritățile ucrainene și Starlink, firma lui Elon Musk ce operează rețeaua de internet pe satelit. Potrivit CNN, care a avut acces la un citat exclusiv din carte, Musk le-ar fi ordonat, anul trecut, în secret, inginerilor săi de la Starlink, să închidă rețeaua de comunicații.

Recomandări

SZIJJARTO APĂRĂ LUMEA DE UN RĂZBOI MONDIAL
SCHOLZ ESTE DE ACORD CU MACRON
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL


Totuși, acum, Musk spune că,“Starlink nu a activat niciodată regiunile în cauză. SpaceX nu a dezactivat nimic [în Sevastopol].”


Mihailo Podoliac , consilierul președintelui Zelenski, a criticat acțiunile lui Musk, spunând că “nepermițând ca dronele ucrainene să distrugă o parte din flota rusă, Musk a permis inamicului să lanseze rachete Kalibr asupra orașelor ucrainene. Ca urmare, civili și copii au fost uciși. Acesta este prețul unui cocktail de ignoranță și a unui ego prea mare”.

Citește și: