• Rusia are în prezent 420.000 de militari în Ucraina.
  • Contraofensiva Ucrainei împotriva forțelor ruse va continua „în ciuda apariției vremii rece și umede mai târziu în acest an, chiar dacă va deveni mai greu de luptat”.
  • Occidentul a furnizat miliarde de dolari cu echipament militar și a antrenat mii de soldați ucraineni pentru contraofensivă pentru a ajuta Kievul să încerce să recâștige teritoriul.

Update ora 17:00

Doi voluntari au fost uciși și alți doi au fost răniți într-un atac cu rachete în Ucraina.
ONG-ul The Road to Relief a declarat că Anthony Ihnat, un canadian, a murit în ceea ce a descris drept un „atac rusesc” asupra unui vehicul care conducea spre Bakhmut.

Guvernul Spaniei a declarat că o femeie spaniolă a fost ucisă. ONG-ul a spus că directorul său Emma Igual, în vârstă de 32 de ani, a dispărut. Grupul a spus că vehiculul a suferit o „lovitură directă” lângă Chasiv Yar sâmbătă, s-a răsturnat și a luat foc.

Update ora 16:00

A fost incendiu la o unitate militară rusă din Crimeea. Loviturile ucrainene pe teritoriul Rusiei vizează în principal companii militare-industriale din această ţară, a afirmat sâmbătă şeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov.

Recomandări

ELICOPTERUL CARE-L TRANSPORTA PE RAISI S-A PRĂBUȘIT
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Update ora 14:00

Doi lucrători umanitari străini ar fi fost uciși duminică în estul Ucrainei. Bombardamentele rusești au lovit o dubă care transporta o echipă de patru persoane care lucrau cu un ONG ucrainean, în timp ce zeci de drone rusești au vizat Kievul și au rănit cel puțin un civil.

Update ora 12:00

Rusia „adaptează și copiază” tacticile militare ucrainene, spune șeful serviciului de informații militare al Ucrainei

Update ora 10:00

Sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus mai mult de două duzini de drone rusești, care „au venit asupra capitalei în grupuri și din direcții diferite”, a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare din Kiev, pe Telegram.

Update ora 08:00

Rusia a lansat un atac aerian asupra Kievului duminică dimineaţa, cu explozii răsunând în capitala ucraineană şi în regiunea acesteia timp de aproape două ore. Resturi de drone au căzut în câteva dintre cartierele centrale ale oraşului, potrivit oficialilor, scrie Mediafax.

Update ora 02:00

„O unitate militară rusă din Crimeea ocupată de Rusia a luat foc astăzi”, a declarat Oleg Kryuchkov, un consilier al șefului Crimeii.

El a respins afirmațiile potrivit cărora forțele ucrainene s-ar afla în spatele incendiului din Simferopol, numindu-l un incendiu casnic obișnuit. „Propaganda ucraineană caută să transforme orice incendiu din Simferopol într-o „victorie””, a scris el pe Telegram. „Nu va funcționa”.

Știrea inițială

Contraofensiva Ucrainei împotriva forțelor ruse va continua „în ciuda apariției vremii rece și umede mai târziu în acest an, chiar dacă va deveni mai greu de luptat”, a declarat sâmbătă șeful serviciilor de informații de la Kiev, Kyrylo Budanov.

„Acțiunile de luptă vor continua într-un fel sau altul. Pe frig, umezeală și noroi, este mai greu de luptat. Luptele vor continua. Contraofensiva va continua”, a spus Budanov.

Comentariile, făcute la o conferință de la Kiev găzduită de Fundația Victor Pinchuk, oferă cel mai puternic indiciu până în prezent că Ucraina nu intenționează să-și oprească forța atunci când vremea rea va reveni mai târziu în acest an.

Occidentul a furnizat miliarde de dolari cu echipament militar și a antrenat mii de soldați ucraineni pentru contraofensivă pentru a ajuta Kievul să încerce să recâștige teritoriul.

Vadim Skibitșki, un oficial al agenției militare de spionaj a Ucrainei, a declarat sâmbătă mai devreme că Rusia are în prezent 420.000 de militari în Ucraina.

Citește și: