• Casa Albă a cerut Coreei de Nord să nu furnizeze arme Rusiei. Această declarație a fost făcută astăzi de reprezentantul Consiliului Național de Securitate al SUA.
  • Deocamdată se știu puține despre posibilele negocieri dintre Vladimir Putin și Kim Jong-In.
  • Financial Times, citând sursele sale, a scris că Coreea de Nord este pregătită să ofere Moscovei muniție, mai multe lansatoare de rachete și rachete balistice cu rază scurtă de acțiune.

UPDATE ORA 22:00

Un bombardier rusesc Su-24 de linia întâi s-a prăbușit în sudul regiunii Volgograd în timpul unui zbor de antrenament, relatează agenția de știri TASS, citând Ministerul Apărării.

Potrivit ministerului, avionul zbura fără muniție și s-a prăbușit într-o zonă pustie.

UPDATE ORA 19:00

Miniștrii de externe ai Grupului celor Șapte (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și SUA) și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene au „condamnat fără echivoc” organizarea de „alegeri fictive” organizate de Rusia în teritoriile ucrainene ocupate în weekend, potrivit unui comunicat publicat marți pe site-ul guvernului britanic.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

UPDATE ORA 17:00

O navă civilă a fost împușcată în mod deliberat în Marea Neagră în luna august, potrivit informațiilor britanice făcute publice.

Mai multe rachete rusești se îndreptau luna trecută spre o navă de marfă sub pavilion liberian, a precizat Ministerul britanic de Externe într-un comunicat. Atacul din 24 august a fost zădărnicit de forțele aeriene ucrainene.

UPDATE ORA 15:00

Guvernul suedez ia în calcul să doneze Ucrainei avioane de luptă Gripen pentru a ajuta la respingerea forțelor ruse, a informat marți radioul public suedez (SR), citând surse anonime.

Guvernul vrea să știe, printre altele, cum ar afecta o predare capacitățile de apărare ale Suediei și cât de repede ar putea Suedia să obțină noi luptători Gripen, a raportat SR. Potrivit raportului, guvernul poate cere oficial forțelor armate încă de joi să ia în considerare problema în mod oficial.

UPDATE ORA 14.00

Lim Soo-suk, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Coreei de Sud, a declarat că Seul menține comunicarea cu Moscova în timp ce monitorizează îndeaproape vizita lui Kim Jong-un.

Lim a spus în timpul unui briefing că „niciun stat membru al ONU nu ar trebui să încalce sancțiunile consiliului de securitate împotriva Coreei de Nord prin angajarea într-un comerț ilegal de arme și, cu siguranță, nu trebuie să se angajeze într-o cooperare militară cu Coreea de Nord care subminează pacea și stabilitatea comunității internaționale”.

UPDATE ORA 12.00

Vladimir Putin a declarat că 1.000-1.500 de ruși semnează zilnic contracte voluntare pentru a se alătura armatei.

Putin a răspuns la o întrebare despre dacă Rusia trebuie să introducă o nouă mobilizare obligatorie pentru a-și spori efortul militar în Ucraina, lucru pe care Kremlinul a spus în mod repetat că nu este necesar.

UPDATE ORA 11.00

Vladimir Putin a abordat direct războiul din Ucraina în timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri de la forumul economic din est de la Vladivostok. El a spus că contraofensiva ucraineană nu a făcut niciun progres.

El a acuzat serviciile secrete britanice că sunt implicate în pregătirea sabotorilor ucraineni pentru a lansa atacuri asupra infrastructurii ruse. El a spus că desfășurarea de muniții cu dispersie și armament care utilizează uraniu sărăcit de către forțele ucrainene este o crimă.

UPDATE ORA 10.00

Există rapoarte neconfirmate și clipuri video care circulă pe rețelele de socializare care par să arate că o explozie a avut loc în apropierea orașului-port de la Marea Neagră, Sevastopol, în Crimeea ocupată de Rusia.

UPDATE ORA 09.00

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat marți că a respins un proiect de lege parlamentar care urmărea să păstreze declarațiile de avere închise pentru oficiali.

Parlamentul a votat marțea trecută pentru a restabili o regulă de declarație care a fost suspendată după invazia Rusiei din 2022 ca măsură de siguranță, dar, într-o lacună importantă, să mențină dezvăluirile închise publicului pentru încă un an.

„Declarațiile ar trebui să fie deschise. Imediat. Nu într-un an”, a spus Zelenski în aplicația de mesagerie Telegram.

UPDATE ORA 7.00

Ucraina a recucerit mai multe platforme de petrol și gaze din Marea Neagră care au fost confiscate de Rusia în 2015, a anunțat serviciul militar de informații al țării (GUR).

Într-o declarație publicată luni pe aplicația de mesagerie Telegram, GUR a spus că forțele Kievului au reluat platformele de foraj cunoscute sub numele de „Turnurile Boyko” din apropierea peninsulei Crimeea ocupată într-o „operațiune unică” și că capturarea lor a fost de „importanță strategică”. .

„Rusia a fost lipsită de capacitatea de a controla pe deplin apele Mării Negre, iar acest lucru face ca Ucraina să se apropie cu mulți pași de recâștigarea Crimeei”, se spune.

Nu a fost posibilă verificarea raportului.

UPDATE ORA 5.00

Departamentul de Stat al SUA a aprobat posibila vânzare a unui sistem integrat de comandă și control a apărării antiaeriene și apărării antirachetă și a echipamentelor aferente către Polonia în valoare de 4 miliarde de dolari, a informat Agenția de Cooperare pentru Securitate a Apărării din SUA.

Departamentul a remarcat că vânzările de arme nu vor afecta pregătirea SUA pentru luptă.

UPDATE ORA 3.00

Kim Jong-un a părăsit Phenianul cu trenul special „în după-amiaza” zilei de 10 septembrie, iar în călătoria sa în Rusia este însoțit de cadre superioare ale partidului, guvernului și forțelor armate ale RPDC, a informat radioul de stat nord-coreean Vocea Coreei.

Ministrul nord-coreean de externe Choi Song Hui și un număr de membri înalți ai conducerii militare a țării îl însoțesc pe Kim Jong-un în călătoria sa în Rusia . Acest lucru este dovedit de fotografiile publicate de Agenția Centrală de Știri din Coreea.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Casa Albă a cerut Coreei de Nord să nu furnizeze arme Rusiei. Această declarație a fost făcută astăzi de reprezentantul Consiliului Național de Securitate al SUA, Adrienne Watson.

El a spus că, așa cum era de așteptat de SUA, liderul nord-coreean Kim Jong-un va merge în Rusia pentru a negocia acorduri de arme.

Financial Times, citând sursele sale, a scris că Coreea de Nord este pregătită să ofere Moscovei muniție, mai multe lansatoare de rachete și rachete balistice cu rază scurtă de acțiune.

„Solicităm RPDC să respecte angajamentele publice ale Phenianului de a nu furniza sau vinde arme Rusiei”, a spus Watson.

Deocamdată se știu puține despre posibilele negocieri dintre Vladimir Putin și Kim Jong-in. Întâlnirea, programată provizoriu pentru 12 septembrie, a devenit cunoscută din presa americană, iar Rusia a confirmat această informație abia astăzi.

Citește și: